Nieuwe reisgids over Wenen

Het Sissi-paleis is een 'must see'-attractie in Wenen. Foto: Elkedagvakantie
Het Sissi-paleis is een ‘must see’-attractie in Wenen. Foto: Elkedagvakantie


National Geographic presenteert deze zomer twee grondig herziene reisgidsen: Duitsland, een bestemming die veel te bieden heeft, en Frankrijk, het vakantieland bij uitstek. Een nieuwe titel in deze serie is Wenen, een prachtige stad vol historie. Deze gidsen bevatten vele insidertips en excursies buiten de gebaande paden.

Kosmos Uitgevers promoot de boeken zelf zo: “De National Geographic Reisgidsen zijn al jaren dé bron van informatie over cultuur, natuur, architectuur en geschiedenis voor de meest uiteenlopende plekken op aarde. Die informatie, samen met de spectaculaire fotografie, de praktische indeling en de gedetailleerde plattegronden, maken de National Geographic Reisgidsen tot een must voor iedere geïnteresseerde reiziger.”

De beschrijving van de inhoud van de gids over Wenen: Wenen is een statige, eerbiedwaardige oude stad die het voortdurend jachten en jagen van het moderne leven op afstand heeft weten te houden. De beste manier om Wenen te leren kennen is dan ook: aanpassen aan het Weense leven en de stad in een rustig walstempo veroveren in plaats van in een wilde galop. Wenen heeft zoveel te bieden dat het onmogelijk is om alles te zien, dus bedenk van tevoren wat u graag wilt bezoeken, en ga dat dan in stijl bekijken. Dit nieuwe deel in de National Geographic serie biedt een nieuwe, frisse blik op een eeuwenoude stad!

Informatie over de auteur: De van oorsprong Britse auteur Sarah Woods heeft een tiental reisboeken op haar naam, waarvan drie bekroonde. Al bijna twintig jaar reist ze kriskras naar alle uithoeken van de wereld en er staat inmiddels meer dan 100.000 km op haar teller. Ze heeft langdurig door Europa gezworven en daar vele landen en steden bezocht, onder andere Wenen, de stad die ze voor altijd in haar hart sloot. Daar heeft ze gewalst met de beroemdste danser van Oostenrijk, pleziertochtjes op de Donau gemaakt en gesmuld van kilo’s Sachertorte. Woods is ook op onderzoek uitgegaan in de minder bekende, nieuw ontwikkelde wijken van de stad, waar ze veborgen schatten ontdekte en de bestbewaarde culturele geheimen. Sarah Woods is lid van de British Guild of Travel Writers en de Royal Geographic Society, en een veelgevraagde gast in reisprogramma’s op radio en tv. Ze schrijft voor de Sunday Times, Independent, La Prensa, en Wanderlust, en artikelen voor een groot aantal reiswebsites.

De prijs voor de gidsen is: Duitsland, ISBN: 9789021553863, prijs: € 24,95 – Wenen, ISBN: 9789021553870, prijs:€ 21,95 – Frankrijk, ISBN: 9789021554297, prijs: € 24,95.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.