Nog genoeg nazomerfestivals in Zeeland

In de nazomer is er nog genoeg om van de genieten, zo kun je naar festivals in Zeeland.

In de nazomer is er nog genoeg om van de genieten, zo kun je naar verschillende festivals in Zeeland.

De zomervakantie is voor de meeste mensen voorbij maar dat betekent niet dat het afgelopen is met de festivals. In Zeeland hebben ze van augustus tot oktober nog genoeg te doen voor mensen die de vakantie nog iets langer willen laten duren. Voor iedereen die in de nazomer nog een uitstap wil maken is er wat extra’s te beleven in de provincie. Zeeland ligt letterlijk in de zee en dat is wel te merken aan dee vijf grote Zeeuwse festivals; Sail de Ruyter, Zeeland Nazomerfestival, Film by the Sea, DAM7 en Het festival van Zeeuwsch-Vlaanderen zijn allemaal onlosmakelijke verbonden met water. Tot en met 19 oktober heeft Zeeland verschillende festivals, voor ieder wat wils. Van maritiem erfgoed, artistiek locatietheater, spectaculaire watersporten, film, literatuur tot klassieke muziek.

Nazomerfestival, Middelburg [27 augustus – 7 september] 
Het Zeeland Nazomerfestival brengt theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over Zeeland. Het festivalhart in de Abdij van Middelburg toont een keuze uit bestaand aanbod van podiumkunsten en veel muziek. Het is een plek waar mensen samenkomen om te picknicken, dansen of te zingen. Ten minste drie locatievoorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en zijn alleen in Zeeland te zien. Voor meer informatie: www.nazomerfestival.nl
DAM7, Brouwersdam  [7 september – 14 september] 
Tijdens DAM7 Festival strijden de beste windsurfers van de wereld om een podiumplaats op de Brouwersdam. Zeven dagen lang zorgen spannende races ervoor dat er uiteindelijk één winnaar over blijft. De disciplines zijn slalom en freestyle. Gedurende deze week zijn er naast de wedstrijden verschillende optredens te zien, zijn er clinics en activiteiten te bezoeken. De organisatie van deze World Cup Windsurfing is in handen van Professional Windsurfers Association. DAM7 Festival zorgt voor alle overige activiteiten. Voor meer informatie: www.dam7.nl
Film by the Sea, Vlissingen [13 – 22 september]
Het festival onderscheidt zich van andere filmfestivals doordat Film by the Sea hét festival is voor Film en Literatuur. Zoals elk jaar opent het festival met het openingsgala. Naast de vertoning van vele films en premières zijn er verschillende programmaonderdel en en award uitreikingen. De vakjury met bekende Nederlandse acteurs, regisseurs en schrijvers beoordelen het Film & Literatuur competitieprogramma. Voor meer informatie: www.filmbythesea.nl
Het festival van Zeeuwsch-Vlaanderen, gehele regio Zeeuws-Vlaanderen [27 september – 19 oktober] 
Het festival heeft tot doel het brengen van kwalitatief hoog niveau klassieke muziek concerten. De concerten zijn verdeeld over de gehele regio Zeeuws-Vlaanderen en uitgevoerd op hiervoor speciaal afgestemde locaties. Van grote symfonie orkesten tot bijzondere ensembles en solisten van nationaal en internationaal niveau. Het festival is het grootste evenement klassieke muziek in de provincie Zeeland. Voor meer informatie: www.festival-zvl.nl
Voor meer informatie ga je naar de website.  

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.