Op Pad test beste slaapmatten 2013

Als je gaat kamperen is het matras waar je op gaat slapen belangrijk want je wil wel een goede nachtrust maar welk matje is het beste?

Als je gaat kamperen is het matras belangrijk want je wil wel een goede nachtrust maar welk matje is het beste?

Ook dit jaar gaan veel mensen weer kamperen. Als je in een tent gaat slapen heb je een slaapmat nodig, maar er zijn er zoveel dat het soms moeilijk kiezen is. Om het makkelijker te maken heeft het ANWB outdoor-magazine Op Pad 7 matten aan een test onderworpen. De Therm-a-Rest is al beste getest.

Beoordeling
Naast drie modellen van Therm-a-Rest, doen ook Exped (2 slaapmatten), Gelert en Jack Wolfskin mee aan de test. De testredacteuren van Op Pad letten bij de beoordeling van de slaapmatten vooral op ligcomfort, isolatie, gewicht, pakvolume en prijs. Hieruit blijkt dat het luchtbed de beste keuze is voor een aangename nachtrust tijdens het kamperen.

Doorbraak in luchtbedden
“Vroeger waren we kort over het luchtbed: het is zwaar, je moet het helemaal opblazen, het kan lek raken en de isolatie is abominabel” aldus Op Pad redacteur Tjeerd Visser. Anno 2013 vormt uitgerekend het luchtbed de grootste doorbraak op slaapmattengebied. De huidige generatie buitensportluchtbedden is namelijk supercomfortabel, verre van zwaar, compact en biedt in combinatie met een slimme vulling soms een uitstekende isolatie.”

Testwinnaars
Na een grondige test is de Therm-a-Rest NeoAir XTherm (regular)als winnaar naar voren gekomen. De jury is uiterst positief, de slaapmat is heerlijk licht, compact, comfortabel (al knispert hij wel) en isoleert goed. De Therm-a-Rest NeoAir XTherm kost € 180,-. De Jack Wolfskin Wolfmat Base krijgt het predicaat ‘Beste Koop’, vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voor alle testresultaten en meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.