Panama wil eigen Cruiseschepen

Panama wil zelf ook gebruik maken van het Panama Kanaal met eigen cruiseschepen.

Panama wil zelf ook gebruik gaan maken van het Panama Kanaal met eigen cruiseschepen.

Panama gaat inspelen op de toename van het aantal cruise vakanties, ze willen namelijk hun eigen cruisemaatschappij oprichten. Ze willen dit doen omdat Panama niet afhankelijk wil worden van cruisebedrijven gevestigd in andere landen. De cruise-industrie is namelijk belangrijk voor Panama. Het land heeft havens aan beide oceanen en ligt centraal. In mei dit jaar verwelkomde het land 203.585 cruisetoeristen. Een stijging van 1,2 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het Panama kanaal
Panama heeft nog een reden om juist nu met een eigen cruisemaatschappij te beginnen, het Panama kanaal bestaat in 2014 namelijk 100 jaar. Het 81 kilometer lange kanaal maakt de doorsteek tussen de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan mogelijk. Op drie verschillende plaatsen worden schepen met behulp van de Miraflores sluizen op waterniveau gebracht. Een doorsteek door het Panama Kanaal is een belangrijke reden voor toeristen om juist hier een cruise te maken. Dit bijzondere ingenieurswerk spreekt tot de verbeelding van veel mensen.

Twee oceanen in één dag
De geografische ligging van Panama als verbindende landtong tussen Midden en Zuid-Amerika heeft een uniek voordeel: in één dag kun je de zon zien opkomen aan de Caribische kust en zien ondergaan in de Stille Oceaan. Voor cruise reizigers een bijzondere ervaring, omdat deze twee kustlijnen twee compleet verschillende karakters hebben.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.