Ruimtevaartexpositie van NASA in Utrecht

De ruimtevaartexpositie ‘NASA – A Human Adventure’ is tot januari te zien in de Jaarbeurs Utrecht.

De ruimtevaartexpositie ‘NASA – A Human Adventure’ is tot januari te zien in de Jaarbeurs Utrecht.

In de Jaarbeurs in Utrecht kun je tot januari de ruimtevaartexpositie ‘NASA – A Human Adventure’ bekijken. Deze tentoonstelling leert je niet alleen veel over ruimtevaart, je krijg ook de mogelijkheid om de ruimtevaarthistorie en ontwikkelingen te beleven. Je loopt door 50 jaar ruimtevaart en komt alles te weten over de mensen, technologie en engineering. De tentoonstelling heeft een oppervlakte van ruim 4.000 m², met meer dan 300 objecten en replica’s die vaak nog niet eerder zijn vertoond. Zoals ruimtecapsules, raketmotoren, ruimtepakken, een maanauto, telescopen, satellieten en de neus van de spaceshuttle.

Nederlands tintje
Onder het thema Dutch Dimensions zullen ook toonaangevende Nederlandse ontwikkelingen te zien zijn uit astronomie, aardobservatie en onderzoek naar exoplaneten. Je ziet bijzondere animaties en tientallen Nederlandse kennisinstellingen, bedrijven en universiteiten demonstreren het belang van onze ruimtevaarttechnologie.

Veel bezoekers
NASA – A Human Adventure is een succesvolle touring exhibition die eerder al in andere Europese steden ruim 200.000 bezoekers per stad heeft getrokken. Sanoma helpt de Jaarbeurs met de expositie. “Er is een toenemende behoefte aan educatie in een goede mix met entertainment.” zegt Wouter Verkennis, uitgever bij Sanoma van populair wetenschappelijke media.”Dat zie je ook terug in ons portfolio, met titels als KIJK, Zo Zit Dat en Know How. Daarom werken we graag mee aan dit bijzondere event. Dit soort touring concepten, die mensen echte beleving bieden, vormen een nieuw en groeiend marktsegment.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.