Spot de ‘Big Five’ in Oostenrijk

Beklimming naar de top van de Grubigstein tijdens de Big Five tour. Fotot: Tiroler Zugspitz Arena/U.Wiesmeier

Beklimming naar de top van de Grubigstein tijdens de Big Five tour. Fotot: Tiroler Zugspitz Arena/U.Wiesmeier

Van 26 tot en met 30 augustus en van 16 tot en met 20 september heb je de mogelijkheid om de ‘Big Five’ in Oosterijk te ontdekken. Hier hebben ze het natuurlijk niet over dieren maar over bergen. Je kan de ‘Big Five’ tour volgen in de vakantieregio Tiroler Zugspitz Arena. De tour brengt je in vijf dagen naar de vijf hoogste bergtoppen in de regio, waarbij ruim 5.000 hoogtemeters worden overbrugd.

De Big Five
Daniel, Thaneller, Grubigstein, Tajakopf, Zugspitze: dit zijn de namen van de vijf hoogste bergtoppen in de Tiroler Zugspitz Arena. Het bestijgen van de zogenaamde ‘Big Five’ in vijf dagen is letterlijk een hoogtepunt voor ambitieuze wandelaars. De tour wordt georganiseerd van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus en van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september. In totaal worden ongeveer 5.500 hoogtemeters overschreden, langs prachtige bergmeren, door het woud en over rotsformaties. Met als highlight de beklimming naar de top van de Zugspitze op 2.962 meter hoogte. De dagtours duren elk circa 5 – 7 uur.

De tour
De tour begint op maandag met een wandeling van circa zes uur naar de hoogste top van de Ammergauer Alpen; de Daniel op 2.340 meter. Waarvan men een prachtig uitzicht heeft over de Lechtaler Alpen en de Mieminger Kette. De opvolgende twee dagen worden de toppen van de ‘tweeduizenders’ Thaneller en Grubigstein beklommen. Op donderdag wordt de top van de Tajakopf (2.408 m) aangedaan. De hoogst gelegen top wordt tot de laatste dag bewaard: de Zugspitze is met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland. Natuurlijk wordt de tour afgesloten met een ‘bewijsfoto’ bij het kruis dat het hoogste punt markeert.

Kosten
De ‘Big Five’-tour is te boeken voor € 165,- per persoon. Inclusief kletteruitrusting, exclusief liftgebruik en vervoer. De verschillende wandelingen zijn ook los te boeken (€ 25,- tot € 85,-). De groepen van minimaal 4 en maximaal 8 personen worden begeleid door erkende berggidsen van Bergsport Total.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.