Vliegtuigvertraging vaak minstens 1 dag

Het komt vaak voor dat je vertraging hebt met het vliegtuig, bijvoorbeeld door noodweer.

Het komt vaak voor dat je vertraging hebt met het vliegtuig, bijvoorbeeld door noodweer.

Iedereen die wel eens met het vleigtuig gereist heeft weet dat vertraging erbij hoort, het is opmerkelijker dat er geen vertraging is. Maar meestal is deze vertraging een paar uur, nu blijkt dat ruim 35% van de reizigers heeft ooit een vluchtvertraging van een dag of meer gehad. Dit komt uit een onderzoek van de reissite Wereldwijzer Reisforums onder 208 respondenten. Het aantal reizigers dat nog nooit een noemenswaardige vertraging tijdens een vliegreis heeft gehad is nog geen 10 procent. Ruim 14 procent heeft ooit een half tot heel uur vertraging opgelopen en ruim 40 procent van de reizigers kwam 2 tot 6 uur later dan verwacht aan op plaats van bestemming.

Reacties
Toch blijkt uit de reactie van reizigers dat ze vertraging helemaal niet zo erg vinden. Hieronder enkele reacties van respondenten:

“Wij hebben vorig jaar 24 uur vertraging gehad met een KLM-toestel, de koppeling van de brandstofslang defect. Goede verzorging en een goed hotel gehad bij Narita Airport in Tokyo. Onderdelen niet voorradig, moesten van elders komen. Wel een gedoe allemaal!”

“Bij die vertraging in Costa Rica kreeg ik wel een superdeluxe 5* hotelkamer en deftig eten. Dat vond ik dus eigenlijk allemaal nog niet zo erg.”

“Mijn record: 168 uur, een volle week dus. Met dank aan de IJslandse aswolk, waardoor we na m’n eerste trip naar Noord-Korea in Beijing gestrand waren. Die vlucht was uiteraard overmacht dus daar viel niks te halen, maar de reisverzekering heeft wel netjes alle kosten voor verblijf e.d. vergoed”

“Ik heb begin dit jaar vertraging gehad met Malaysian Airlines naar Bangkok. Ongeveer 30 uur vertraging. Hotel en eten en vervoer geregeld en met hulp nog 600 euro per ticket terug gekregen. Ik teken er voor, de volgende keer.”

“Wachten op het vliegtuig op Bonaire, vanuit St Maarten. Maar vanwege een bommelding moest het vliegtuig daar blijven, volgende dag pas weg, wel weer een hotel geboekt. Dus nog langer op het eiland (wat vervelend nou).”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.