Zipslide: Met 150 km over Afrika zoeven

Met de Zipslide stuiter je eerst een paar keer heen en weer, voordat je voldoende vaart verloren hebt.

Met de Zipslide stuiter je eerst een paar keer heen en weer, voordat je voldoende vaart verloren hebt.


’s Werelds langste en snelste zipslide ligt op Sun City in Zuid-Afrika. Op nog geen drie uur rijden van Johannesburg ligt deze adrenalinekick voor echte waaghalzen. De zipslide heeft een topsnelheid van 150 km/u en daarmee ga je sneller dan de toegestane snelheid op de wegen. De hele rit duurt, zoals uit onderstaande video blijkt, ruim 3 minuten.

Wist je dat

  • Een Schotse oma van 84 jaar oud, de oudste is die ooit de Sun City zipslide gedaan heeft?
  • De zipslide 2 km lang is en op 280 meter hoogte ligt? De zipline is ontwikkeld door Unreal, wereldleider op het gebied van ontwerp, bouw en gebruik van extreme zipslides. De Sun City Zipslide is officieel de langste en snelste ter wereld.
  • De Sun City Zipslide voldoet volgens eigen zeggen aan alle noodzakelijk veiligheidsvoorschriften. Deelnemers gaan alleen dubbel verzekerd aan de free-running trolley via de staalkabel naar beneden. Een unieke ervaring: het voelt alsof je vliegt.
  • Het mogelijk is om zowel solo als tandemafdalingen te maken, daarmee is de zipslide leuk voor het hele gezin.
  • Zipslides over de hele wereld andere benamingen hebben: in Australië en Nieuw Zeeland staan deze bekend als de Vliegende Vossen, in de VS als Zipwires of Aerial Runways, de lokale bevolking in Zuid-Afrika noemt de zipslide ook wel de Foefie slide.
  • Sun City verder een aangename bestemming is voor het hele gezin. Op het resort liggen twee golfbanen, en kunnen gasten tennissen, squashen en vele watersporten beoefenen. Maar ook met een luchtballon varen over het aangrenzende Pilanesberg National Park (malaria-vrij) behoort tot de mogelijkheden. Op het resort staan verschillende hotels, waaronder het vijfsterren Palace of the Los City en het driesterren familiehotel Cabanas. Verder is er de Valley of the Waves Waterworld, een groot high tech theater, diverse casino’s en een winkelgebied.

Meer weten? Kijk dan op www.suninternational.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.