Zwarte Woud krijgt ‘familievriendelijk’ predikaat

Met kinderen de natuur in in het Zwarte Woud. Foto: Baiersbronn Touristik

Met kinderen de natuur in in het Zwarte Woud. Foto: Baiersbronn Touristik

Het Zwarte Woud in Duitsland presenteert zich als de ideale bestemming voor gezinnen. De regio Baden-Württemberg heeft het gebied het keurmerk ‘familievriendelijk’ gegeven. Met zoveel bossen, bergen en water zijn er altijd wel leuke activiteiten in de natuur, maar ook aan zwembaden, musea, attracties en andere vrijetijdsactiviteiten is in het Zwarte Woud geen gebrek. De jury geeft dit familievriendelijk-predikaat pas af als er bijvoorbeeld het gehele jaar op kinderen afgestemde voorzieningen en activiteiten zijn. Dat kunnen wandelingen met de boswachter heel vroeg in de morgen zijn, maar ook ontdekkingstochten naar oude kastelen.

Hangbrug
Zwembaden, attractieparken, dierentuinen, klimbossen, mijnen en bergliften zorgen in het Zwarte Woud voor een geslaagd dagje uit. Zo kun je in het Steinwasenpark inheemse dieren ontmoeten, maar ook een rodelbaan en een hangbrug van 218 meter uittesten. Dat musea niet alleen voor volwassenen interessant zijn, bewijst Hauffs sprookjesmuseum in Baiersbronn. In Rust is ook nog eens het grootste attractiepark van Duitsland te vinden: Europa-Park. Met kinderen is in deze regio ook een vakantie op de boerderij te houden. Kinderen zullen zich opperbest vermaken met de dieren op de boerderij, terwijl de groteren het stadse leven even opzij zetten als zij helpen bij het hooien op het land, het melken van de koeien of het uitmesten van de stal.

Baiersbronn is een van de gemeenten die het keurmerk ‘familievriendelijk’ bezit. In deze gemeente zijn speciale wandelpaden uitgezet en is er een vakantieprogramma. Kinderen worden hier ontdekkers en kunnen deelnemen aan verschillende expedities. Deze voeren naar een oude glasblazerij, de natuur van Nordschwarzwald in of door het plaatsje Baiersbronn met zijn oude sagen.

Geocaching
Een andere regio die als ‘familievriendelijk’is bestempeld is het Hochschwarzwald. Deze vakantieregio ligt in het zuidoosten en telt 40 accommodaties en restaurants die vanwege hun aanbod eveneens het keurmerk mogen dragen. Ook bij de andere 240 accommodaties, van campings tot en met viersterren hotels, zijn families welkom. Om dat te onderstrepen bieden de gastheren hun vakantiegangers gratis toegang 70 attracties. Iedereen die minstens 2 nachten bij een van de deelnemende bedrijven verblijft, ontvangt een Hochschwarzwald Card en heeft hiermee gratis toegang tot zwembaden, boottochten, bergliften, enz. Ook kan men hiermee deelnemen aan avontuurlijke activiteiten als geocaching voor families. Meer informatie: www.hochschwarzwald.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.