ANWB: Maak paspoort 10 jaar geldig

Het Nederlandse paspoort.

Het Nederlandse paspoort.


Valt vanmiddag het besluit dat een Nederlands paspoort tien jaar geldig is? Ondanks de belofte dat te doen, al twee jaar geleden, is het nog niet gebeurd. De ANWB en ANVR dringen er nu bij de overheid op aan om de huidige geldigheidstermijn te verlengen. De organisaties vragen zich af wat het kabinet twee jaar geleden bedoelde toen het zei ‘spoedig’ een reisdocument in te willen voeren dat tien jaar geldig is. Vanmiddag vergadert de Tweede Kamer over de wijziging van de Paspoortwet. In 2011 liet het kabinet weten dat het paspoort tien jaar geldig zou worden. Daarmee verdubbelt de geldigheidsduur. De maximumprijs van 50,35 euro per paspoort moet volgens ANWB en ANVR worden gehandhaafd. In een brief aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken dringen ze aan op meer duidelijkheid rond de invoeringsdatum en de prijs.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.