Op avontuur in Noord-Frankrijk

Ook met kleine kinderen kun je op avontuur in Frankrijk, zo kunnen ze gaan klimmen in een oud fort.

Ook met kleine kinderen kun je op avontuur in Frankrijk, zo kunnen ze gaan klimmen in een oud fort.

Noord-Frankrijk is een regio waar de meeste mensen alleen doorheen rijden op doorreis naar warmere oorden, zonde want er is genoeg te doen. Ook dit najaar kun je nog genoeg ondernemen in de regio. Naast de trekpleisters als de steden Metz en Nancy en de mirabel en de Quiche Lorraine, organiseert Lorraine zelf evenementen. Ook zijn er veel accommodaties, attracties en voor gezinnen met jonge kinderen biedt de streek genoeg vermaak. Als je op avontuur wil met je kinderen dan heeft Elke Dag Vakantie en paar tips voor bezienswaardigheden voor jongens en meisje tussen 8 en 17 jaar.

Wolven kijken in dierenpark Sainte-Croix
Dit is het grootste dierenpark van Frankrijk op een landgoed van meer dan 120 hectare met bossen en meertjes. Zo’n 1500 dieren en ruim honderd diersoorten zijn er te zien. Een van de hoogtepunten is dat er wolven kunt spotten. Nieuw in 2013: er komt een roedel Noord-Afrikaanse timberwolven bij. Hun nieuwe leefruimte heeft een oppervlakte van 12.000 m² en ligt in het wolvenpark, waar dan vier verschillende roedels wonen: twee roedels Europese wolven, een roedelwitte wolven uit de toendra van Alaska en een roedel zwarte timberwolven. Het park is geopend tot en met 12 november. Zie www.parcsaintecroix.com.

Volop avontuur in attractiepark Walygator
Attractiepark Walygator ligt langs de A31 op zo’n 15 kilometer ten noorden van Metz. 60 attracties en shows voor het hele gezin in een  47 hectaren. In Walygator is elk jaar wat nieuws te beleven. Een plek waar ouders kunnen ontspannen, een waar paradijs voor kleine kinderen en een adrenalineshot voor grotere kinderen. Geopende tot en met eind oktober. Zie www.walygatorparc.com.

Een schot in de roos: het cowboypark Fraispertuis City
Dit attractiepark staat vrijwel volledig in het teken van het Wilde Westen.  In het park staan verschillende achtbanen, waterbanen en kinderattracties die allemaal zijn gethematiseerd met de Verenigde Staten in de tijd van de goudkoorts. Ook is er een Wild-West dorp centraal in het park, Las Vegas City geheten. Het park is geschikt voor het hele gezin maar pa en zoon gaan zeker in Le Timber Drop, een van de steilste achtbanen ter wereld.  Het ligt in Jeanmenil op zo’n 30 km van Épinal.  Zie www.fraispertuis-city.fr.

Boomklimpark France Aventures Nancy
Geschikt voor kinderen van 2 tot 18 jaar: klimmen van boom naar boom met tokkelbaan, touwbrug, tarzanjump, en tientallen overgangen. Er zijn zes routes met ieder een eigen kleur die geschiktheid voor een bepaalde leeftijd aangeeft. Ook leuk is het blotevoetenpad, een ‘prikkelende’ tocht door het bos over kiezelsteentjes, dennenappels, lemen knikkers, bamboe en vele andere materialen. Het park is geopend tot eind september ligt in Pompey iets ten noorden van Nancy. Zie www.france-aventures.com.

Sleeën op rails – de Schlitte Mountain
Een leuke zomer- en winterattractie  in het skigebied La Bresse-Hohneck is de nieuwe sleebaan. Je roetsjt in een slee op rails over een afstand van bijna 700 meter met veel bochtwerk naar beneden, geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.  Zie www.labresse.net.

Een fort vol avontuur
Uniek in Frankrijk: een avonturenpark  gevestigd in een negentiende-eeuws fort (oppervlakte 70.000 m²). Speciale routes en activiteiten voor  kinderen vanaf 3-5 jaar, 6-11, 12-17 en ouder dan 18 jaar. Reuzetokkelbanen, speurtochten, indoor doolhoven,   tokkelbaanroute, katapult jump, langs rotswand klimmen. In de zomermaanden alle dagen geopend, in september op woensdagen, zaterdagen en zondagen. Het fort ligt in Bainville sur Madon. Zie www.fort-aventure.com.

Dit is een kleine selectie uit het aanbod, voor meer attracties en informatie ga je naar de website.

Je kan ook wolven gaan kijken in de Lorraine.

Je kan ook wolven gaan kijken in de Lorraine.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.