Bekijk de wereld in 360 graden

De startpagina van 360 Cities.

De startpagina van 360 Cities.


De website 360cities.net met bijbehorende apps maakt een snelle groei door, zo blijkt uit de berichtgeving van de makers zelf. De site waarop je foto’s kunt zien en zelf kunt plaatsen waarbij je 360 graden in de rondte kunt kijken, ging van start in december 2012 en bevat inmiddels duizenden foto’s van een groot aantal plekken op de aarde.

De overzichtskaart van de site is een prima mogelijkheid om je voor te bereiden op een nieuwe trip. Je kunt steeds verder inzoomen op een locatie, waardoor meer 360 graden foto’s tevoorschijn komen. Aardigheidje van de betaalde app is dat je op basis van je locatie missies krijgt, waarbij het de bedoeling is om met de app (die dat mogelijk maakt) zo’n speciale foto te maken. Overigens wordt elke ingediende foto wel eerst beoordeeld voor publicatie om ongein en slechte kwaliteit te voorkomen, daardoor kan het zijn dat een eigen inzending pas na een paar dagen op de kaart staat.

In maart van dit jaar werd Panorama 360 Cities geoptimaliseerd voor de iPad, zodat je nu kunt maken, publiceren, delen en panorama’s ontdekken zowel op de iPhone en iPad. Het is mogelijk de foto’s te delen via social media of te embedden in een (non-commerciële) website. De app is hier te kopen en downloaden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.