Bijzonder (tijdelijk) D-Day Monument

De vrijwilligers aan het werk op het Franse strand. Foto: The Fallen 9000

De vrijwilligers aan het werk op het Franse strand. Foto: The Fallen 9000


Twee Yorkshire zand kunstenaars hebben afgelopen week een bijzonder kunstproject gemaakt aan de kust van Normandië. Met de markering van de silhouet van 9000 gevallen soldaten wilden zij aangeven hoeveel militairen hun leven lieten in de strijd voor de vrijheid van Europa. Een opmerkelijk monument, dat weer verzwolgen werd door de vloed, in een regio waar ongekend veel monumenten en musea zijn die toeristen de invasie op D-Day laten herbeleven.

Initiatiefnemers waren Jamie Wardley en Andy Moss uit Bradford. Zij bedachten het project van The Fallen om daarmee de lichamen van 9000 burgers, Duitse troepen en Bondgenoten die bij Arromanches overleden op 6 juni 1944 te gedenken . “The Fallen is een ontnuchterende herinnering aan wat er gebeurt als er geen vrede is. Het idee is om een visuele weergave te maken van wat anders onmogelijk te creëren is: de duizenden mensenlevens die verloren gingen tijdens de uren van het getij tijdens de Tweede Wereldoorlog-landing in Normandië op 6 juni 1944,” zegt Jamie .

The Fallen werd in vijf uur gemaakt door de twee kunstenaars en 600 vrijwilligers. Meer informatie is te vinden op: www.thefallen9000.info

Een beeld van het eindresultaat. Foto: The Fallen 9000

Een beeld van het eindresultaat. Foto: The Fallen 9000

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.