Boek wint het nog van e-reader

Vakantiegangers nemen nog steeds het liefst papieren boeken mee op reis, een e-reader is te kwetsbaar.

Vakantiegangers nemen nog steeds het liefst papieren boeken mee op reis, een e-reader is te kwetsbaar.

Op vakantie nemen reizigers nog steeds een ‘echt’ boek mee. Ondanks het feit dat de verkoop van e-reader en e-boeken nog steeds groeit nemen reiziger het elektronische apparaat liever niet mee naar hun vakantie bestemming. Toch zou een e-reader veel voordelen hebben, je kan dan namelijk 20 boeken meenemen, iets wat niet in je koffer past. Een e-reader is dus veel minder zwaar op mee te nemen en past beter in je tas.Toch blijkt uit onderzoek van Heathrow dat 71 procent van de reizigers liever een papieren boek meeneemt.

Op zich is hier ook wel wat voor te zeggen want ondanks de voordelen van de e-reader zijn er ook enkele nadelen. Zo is een papieren boek beter te lezen op een plek waar veel zon is (op het scherm kun je dan niets meer lezen), naast het zwembad (een e-reader kan niet zo tegen water) en op het strand (zand in je e-reader is niet handig). Maar al deze hele logische redenen zijn eigenlijk niet de reden dat mensen liever boeken meenemen. 67 procent van de ondervraagden zegt namelijk dat ze het gevoel van een echt boek prettig vind. En 23 procent wil een klassieker uit het vakantieland lezen. Daarnaast wil 12 procent technologie gewoon achter laten en back to basic gaan op vakantie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.