Eerste Nederlandse natuurfilm komt uit

De eerste Nederlandse natuurfilm gaat over de Oostvaardersplassen en laat het ritme van de natuur zien.

De eerste Nederlandse natuurfilm gaat over de Oostvaardersplassen en laat het ritme van de natuur zien.

Na de BBC Earth series kon Nederland eigenlijk niet achterblijven met een eigen natuurfilm. Het mooiste is dat je na deze beelden het gebied ook echt kan bezoeken, want het is allemaal in Nederland gefilmd, terwijl de BBC zich vooral richt op gebied waar je (waarschijnlijk) nooit gaat komen. Wij wonen in een van de dichts bevolkte landen ter wereld, en toch is er ruimte voor natuur. De eerste Nederlandse natuurfilm richt zich op een bijzonder natuurgebied: De Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Een aantal filmteams heeft twee jaar lang de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa gevolgd.

De film
Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt. De konikpaarden werpen hun veulens tussen de kalveren van de edelherten en heckrunderen. Een overvloed aan nieuw leven probeert met gevechten nieuwe territoria te veroveren. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter in een grimmig landschap verandert. Er is minder voedsel, waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De ‘Circle of Life’ van de Oostvaardersplassen wordt in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.

De Nieuwe Wildernis draait vanaf 26 september in de bioscoop. Voor meer informatie ga je naar de website.

Bekijk de trailer van ‘De Nieuwe Wildernis’:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.