Finnair biedt maaltijden van Finse chefs

Bij Finnair bieden ze je nieuwe maaltijden aan van topchefs.

Bij Finnair bieden ze je nieuwe maaltijden aan van topchefs.

Als je komende tijd met Finnair vliegt, dan kun je nog wel eens verrast zijn met wat je op je bord aantreft. Geen saai vliegtuigvoedsel meer, want ze zijn namelijk de samenwerking aangegaan met Finse chefs. Finnair start met nieuwe business class menu’s, samengesteld door de Finse topchefs Pekka Terävä en Tomi Björck. De luchtvaartmaatschappij wil de maaltijd service vernieuwen en de nieuwe menu’s zijn hier een onderdeel van.

Nieuwe maaltijd service
“Dineren aan boord is een belangrijk onderdeel van een onderscheidende reiservaring.” zegt Maarit Keränen, Finnair’s Head of Service Concept. “Pekka en Tomi hebben elk hun eigen stijl die zich onderscheidt van de rest. Pekka Terävä’s klassieke Finse smaken sluiten naadloos aan op Finnair’s identiteit. De Aziatische gerechten van Tomi Björck passen dan weer goed bij onze Oosterse toekomstambities. Ik denk dat onze klanten zullen genieten van de nieuwe menu’s van Finnair. Tevens versterkt dit het internationale profiel van de Finse culinaire cultuur.”

De chefs
“Mijn menu wordt beïnvloed door de zuiverheid van de Finse natuur. Ik maak veel gebruik van natuurlijke Finse ingrediënten zoals seizoensgroenten, wild en vis.” zegt Terävä. Zijn menu omvat Finse specialiteiten zoals rendierenfilet met champignon puree, aardappeltjes uit de oven en biologische gerst. “Met de ingrediënten die ik heb gekozen wil ik de passie van de moderne Aziatische keuken laten zien.” zegt Björck. Zijn menu is geïnspireerd door Thaise en Japanse gerechten en biedt zowel vleesgerechten als vegetarische opties, zoals pompoen gekruid met heerlijk veel Aziatische kruiden. Japanse ramen noedels en pittige zalm maken zijn menu compleet. Verschillende wijnen vullen de vernieuwde maaltijden aan.

De vernieuwde maaltijden voor de Business Class langeafstandsvluchten (met uitzondering van Chongqing, Xi’an en Hanoi) worden gedurende de herfst geïntroduceerd. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.