Grenswandeling wint in België

Voldoende mogelijkheden om het hoofd leeg te maken bij een wandeling in België.

Voldoende mogelijkheden om het hoofd leeg te maken bij een wandeling in België.


De wandelaar heeft beslist: ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten is de wandeling van het jaar in België. “Een traject waarbij je oren en ogen te kort komt”, concludeert een enthousiaste stapper. De lus langs het wandelnetwerk Kempense Kolonies kreeg maar liefst 54% van de stemmen. De wandelaars appreciëren vooral de rustige omgeving, de afwisseling en de fraaie natuur.

Elk jaar bekroont Toerisme Provincie Antwerpen de mooiste wandelinitiatieven in de provincie. Sinds 2012 gebeurt dat in de vorm van de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ en heeft de wandelaar het laatste woord. In maart selecteerde een deskundige jury een shortlist met vijf lussen in Boom, Herenthout, Hoogstraten, Meerhout/Geel en Vorselaar. De afgelopen maanden konden wandelaars de trajecten proberen en stemmen voor hun favoriete traject.

Hoofd leegmaken
Met maar liefst 54% van de stemmen behaalde ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten een duidelijke overwinning.
De lus volgt het wandelnetwerk Kempense Kolonies en start bij Bezoekerscentrum De Klapekster. De wandeling combineert de riante dreven van Wortel-Kolonie met het woeste heidegebied rond het Bootjesven en de ongerepte vallei van het Merkske, de natuurlijke grens met Nederland. Alleen natuurlijke geluiden doorbreken er de stilte. Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme: “Naast de fraaie natuur blijkt de wandelaar vooral die rust te appreciëren. ‘Gevangen tussen grens en groen’ vormt de perfecte lus om even je hoofd leeg te maken en de batterijen op te laden. Bovendien zijn er onverwachte extraatjes zoals een herder met zijn kudde schapen, het ontroerende landloperskerkhof of de ambiance in grenscafé ‘In Holland’.”

Alle details over de bekroonde wandeling in Hoogstraten en de vier andere laureaten op www.wandelingvanhetjaar.be.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.