Hamburger geëerd in Big Mac museum

In het Big Mac museum vind je allemaal memorabilia van over de hele wereld, en je kan er een t-shirt krijgen.

In het Big Mac museum vind je allemaal memorabilia van over de hele wereld, en je kan er een t-shirt krijgen.

Misschien ga je binnenkort op reis naar Amerika en kom je langs North Huntington, dan kun je een bezoek brengen aan het Big Mac museum. De wereldberoemde hamburger van McDonald’s heeft een eigen museum. Het is een van de  meest iconische sandwiches in de wereld, die bestaat uit twee all-rundvlees burgers, speciale saus, sla, kaas, augurken, uien en dat op een sesamzaad broodje. De oorsprong van deze hamburger is te herleiden tot Pittsburgh lokale franchisenemer Jim Delligati. Hij  introduceerde de Big Mac voor het eerst in in 1967 voor de prijs van 45 cent. Om dit grote moment in de geschiedenis te eren is er een museum opgericht, vlakbij Pittsburgh

Het museum
Het Big Mac museum is gevestigd in een McDonald’s, die nog gewoon in gebruik is. Het restaurant staat vol met een verzameling van Big Mac memorabilia uit de hele wereld. Daarnaast is het grootste standbeeld van de Burger er te vinden. De hele plaats is vrij bescheiden, met uitzondering van een bord op de Tolweg. Hier wordt reclame gemaakt voor het museum als een McDonald’s Restaurant / Museum. Als je niet beter weet zou je naar binnen lopen en het typische McDonald’s interieur verwachten, en je kan er ook gewoon genieten van een Big Mac. Daarnaast is het restaurant 24 uur per dag open, dus late museumfans zijn meer dan welkom.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Om een beeld te krijgen van het museum:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.