Ook in de herfst feest in Bretagne

Dat de zomer voorbij is betekent niet dat er geen festivals meer zijn. Ook in Bretagne hebben ze nog wat feesten gepland.

Dat de zomer voorbij is betekent niet dat er geen festivals meer zijn. Ook in Bretagne hebben ze nog wat feesten gepland.

De zomer mag dan bijna voorbij zijn, in Bretagne zijn ze nog niet van plan om te stoppen met feesten. Het festival seizoen is nog niet afgelopen in Rennes, de hoofdstad van Bretagne. Deze culturele stad van meer dan 200.000 inwoners, waarvan 60.000 studenten, is jaarlijks decor van veel uiteenlopende evenementen. In november en december staan er nog twee populaire, maar totaal verschillende festivals op de agenda; Yaouank en les Transmusicales

Yaouank – van 4 tot en met 23 november 2013
Het grootste fest-noz (Bretons volksfeest) van de wereld vindt jaarlijks plaats tijdens het festival Yaouank, dat dit jaar alweer haar 15e editie tegemoet gaat. Met meer dan 10.000 dansers en bezoekers staat de Champs Libres, hét culturele centrum van Rennes, in het teken van Bretonse muziek en dans. Met het festival wil de organisatie de sterke Bretonse en Gallische cultuur laten herbeleven door de jeugd. Op zaterdag 23 november wordt het festival afgesloten met het grote Fest-Noz in de MusikHall. Voor meer informatie ga je naar de website.

Les Transmusicales – 5, 6 & 7 december 2013
In december klinken jaarlijks de geluiden van het festival Les Transmusicales uit de concertzalen en bars van Rennes. Al 34 jaar biedt dit festival podium aan de nieuwe artiesten van de toekomst. Grote namen als Portishead, Ben Harper en Nirvana stonden hier in de jaren 90 nog als onbekende artiesten op het podium. Parallel aan de grote shows in de concertzalen bieden de kleinere bars de mogelijkheid meer intieme optredens bij te wonen waarbij de artiesten letterlijk binnen handbereik staan. Omdat het gros van de optredens gratis toegankelijk is, biedt dit festival het grote publiek de kans om nieuwe artiesten te ontdekken. Op het programma van dit jaar staan onder meer ook Stromae en de Nederlandse band Mozes and the First Born. Meer informatie vind je op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.