Met de kinderen naar Zwitserland

Zwitserland heeft zijn best gedaan om het voor gezinnen zo makkelijk mogelijk te maken om een vakantie te plannen.

Zwitserland heeft zijn best gedaan om het voor gezinnen zo makkelijk mogelijk te maken om een vakantie te plannen.

Als je op vakantie gaat met je kinderen wil je dat goed regelen. Er moet een goede slaapplek zijn en natuurlijk genoeg te doen zijn voor de kinderen. Zwitserland heeft wel door dat het enige planning vereist om een familievakantie te vieren en heeft daarom een aantal dingen bedacht om het makkelijker te maken. Zo is er een family trips app, hebben ze een gezinsbrochure uitgebracht en mogen kinderen voor niets mee in het openbaar vervoer.

Family Trips app
Als ouder hoef je nooit meer verlegen te zitten om ideeën voor een leuke excursie of sportactiviteit met de nieuwe gratis app “Family Trips” (Nederlands) van Zwitserland Toerisme voor iPad, iPhone en Android smartphones. Je vindt er meer dan 1200 tips op voor gezinstrips: Actief, In de stad, In de natuur, Educatief en Ontspannend. Je kunt verder op leeftijdsgroep en streek selecteren. Ga voor meer informatie naar de website.

Gezinsbrochure “Op stap met het gezin”
Liever inspiratie opdoen uit een brochure? Download of bestel dan de nieuwe brochure “Op stap met het gezin” van Zwitserland Toerisme. Die omvat drie reisroutes voor gezinsrondreizen van 3, 5 en 7 dagen, met aanbevolen accommodaties onderweg. Hier vind je de brochure.

Nieuwe bestemmingen met gezinslabel
Sinds 1996 kent Zwitserland het kwaliteitslabel “Familien willkommen” voor gezinsvriendelijke vakantieplaatsen. Deze plaatsen voldoen aan strenge criteria voor gezinsvriendelijke accommodaties en voorzieningen, speelplekken en animatie. Nieuwe bestemmingen die het label verworven hebben zijn Zermatt in het Wallis, Ascona-Locarno in Ticino en Sörenberg/biosfeer Entlebuch in de regio Luzern-Vierwoudstedenmeer. Kijk hier voor meer informatie.

Kinderen voor nop met het openbaar vervoer
Wat kost het om je kinderen in Zwitserland met de trein, de postauto of de boot mee te nemen? Niets. Het openbaar vervoer kent tal van voordeelabonnementen en is zeer genereus voor kleine reizigers. Kinderen tot en met vijf jaar reizen gratis en als je als ouder de voordeelkaart Swiss Pass hebt, reizen alle kinderen onder de 16 jaar gratis mee. Hier vind je meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.