Koop je eigen hertengewei

Natuurmonumenten verkoop hertengeweien die zijn afgevallen.

Natuurmonumenten verkoop hertengeweien die zijn afgevallen.

Heb je er altijd van gedroomd om een groot gewei aan je muur te hebben hangen? Dan is dit je kans want je kan nu aan je eigen gewei komen. Natuurmonumenten geeft je namelijk de kans om op 28 september je eigen exemplaar te kopen tijdens de wilddag bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Tijdens de wilddag verkopen ze hertenstangen (geweien).

Wilddag
Tijdens de wilddag is er een uiteenlopend programma en een onderdeel is de verkoop van hertenstangen. Mannelijke edelherten wisselen namelijk elk jaar hun gewei. Ergens tussen eind februari en april valt het oude gewei af. Kort daarna begint het nieuwe gewei te groeien. In juli is het volgroeid; klaar om vrouwtjes in de bronsttijd mee te imponeren. Boswachters van Natuurmonumenten hebben de stangen verzameld die de herten hebben afgeworpen.

Prijzen
Je krijgt je eigen stang niet voor niets mee. Prijzen starten bij € 15 en een volgroeide stang kost zo’n € 60. Een set van twee stangen, die samen het gewei van het hert hebben gevormd, loopt op tot zo’n 125 euro. Voor die prijs heb je wel een uniek gewei, geen enkele stang is namelijk hetzelfde. Veel mensen denken: hoe groter een gewei, hoe ouder het edelhert. Dat is niet helemaal waar; bij een edelhert op leeftijd wordt het gewei kleiner.

Je kan je eigen stang kopen op zaterdag 28 september bij Bezoekerscentrum Veluwezoom adres: Heuvenseweg 5, Rheden.Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.