Vakantievideo laten monteren door prof


Geef toe: Hoe vaak heb je je in de afgelopen jaren tijdens de vakantie voorgenomen dat ‘je van deze beelden een sensationele video gaat maken’ en hoe vaak het daar na afloop niet van gekomen is? Daar is nu een (betaalbare) oplossing voor. Het in Dordrecht gevestigde Viedit, een Nederlandse startup, specialiseert zich in homevideo’s. Het bedrijf introduceert het eerste platform waar iedereen eenvoudig foto’s en video’s professioneel kan laten monteren. Editors maken van de geüploade beelden een korte en sprekende film met passende muziek, beginnend bij zes euro.

Het monteren van zelf geschoten vakantievideo’s is vaak een crime. De meeste originele video-opnames zijn vaak te lang en saai om te laten zien aan derden. Viedit speelt op dit probleem in met een platform waar iedereen eigen opnames kan laten monteren door zelf gekozen editors. De eerste editor die het project accepteert gaat er mee aan de slag. De klant bepaalt zelf de lengte, genre, thema, muziek, titel en prijs van de film. Op basis van deze voorwaarden wordt het ruwe foto- en videomateriaal aangeboden aan verschillende editors wereldwijd die het project kunnen accepteren. De eerste editor die het project accepteert voert de opdracht uit. Als de film klaar is, is een preview beschikbaar. Na akkoord van de klant wordt de editor betaald.

Herbert ten Have, medeoprichter van Viedit: “Iedere winter ga ik op skivakantie met vrienden. Trots op mijn snowboard- en telemarktechnieken deelde ik één van mijn opnames op Facebook. De film miste elke beleving. Kort daarna zag ik een gemonteerde snowboardfilm van een vriendin. Haar film maakte zoveel indruk op mij dat het de basis werd voor het platform. Viedit biedt nu de mogelijkheid om snel, makkelijk en betaalbaar de mooiste momenten uit je leven vast te leggen in een film die het waard is om terug te kijken. Van de eerste stapjes van je kind tot je huwelijksfeest.”  

De Nederlandse startup Viedit is opgericht in 2012 door 10 aandeelhouders. Het platform is beschikbaar in veertien talen. Er zijn op dit moment meer dan 1000 voorbeeldfilms verdeeld over 16 categorieën en 16 thema’s op het platform te vinden. De 10 procent vergoeding die Viedit vraagt, zit standaard verwerkt in de geoffreerde prijs. Viedit verrekent de fee, BTW en alle (o.a. transactie)kosten deze automatisch door. Meer informatie: www.viedit.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.