Lokale keuken belangrijk bij vakantiekeus

14% van de ondervraagden kookt lokale gerechten als je op vakantie zijn.

12% van de ondervraagden kookt lokale gerechten als je op vakantie zijn, in hun eigen buitenkeuken bijvoorbeeld.

Steeds meer Nederlanders denken bij hun vakantiekeuze niet meer alleen aan zon, zee en strand. Culinaire trends worden steeds belangrijker en dat zie je ook terug bij de keuze voor een vakantiebestemming. Mensen nemen steeds vaker de lokale keuken mee in hun afweging tussen verschillende landen. Ruim 40 procent van de vakantiegangers zegt dat ze zich culinair willen verdiepen in de keuken van het vakantieland. Ongeveer 6 procent wil, als ze er toch zijn, een culinaire workshop volgen. Van de mensen die in een vakantiehuis verblijven wil 13 procent zo’n workshop. Dit blijkt uit onderzoek van Topic Travel vakantiehuizen.

Kookprogramma’s
Mensen laten zich in hun keuze voor een reisbestemming ook inspireren door kookprogramma’s, stelt 14 procent van de ondervraagden. Een zelfde percentage zegt dat de lokale keuken een grote rol speelt bij de keuze voor een vakantiegebied, voor 40 procent speelt dat een kleine rol en voor 46 procent helemaal geen rol. Meer dan de helft van de vakantiegangers zoekt op vakantie juist restaurants uit met lokale keuken en 12 procent kookt ter plaatse lokale gerechten.

Italië
Als er dan een ranking volgt op de vakantielanden met een goede lokale keuken staat Italië met 47 procent op nummer één en Frankrijk met ruim 42 procent op nummer twee. Nederland bezet de derde plaats, terwijl een van de meest toonaangevende keukens, de Spaanse, met 28 procent op een vijfde plaats staat. Opmerkelijk is dat mensen van 50 jaar en ouder Nederland op nummer één zetten als vakantieland met de beste keuken. De slechtste lokale keuken is die van Groot-Brittannië met 25 procent. Daarna komen landen als de Verenigde Staten, Tsjechië en Turkije.

Lokale etenswaren
Eenmaal weer thuis gaan vakantiegangers ook aan de slag met de lokale keuken die ze op hun vakantieadres hebben leren kennen. Ongeveer 18 procent van de mensen neemt lokale etenswaren mee naar huis. Ruim 8 procent gaat ook daadwerkelijk lokale gerechten thuis koken, al is het maar om het vakantiegevoel weer een beetje terug te krijgen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.