Mooiste hotelzwembaden top 10

Het hotel The ‘Viceroy’ op Bali staat met haar zwembad op nummer 1 in de zwembad top 10.

Het hotel The ‘Viceroy’ op Bali staat met haar zwembad op nummer 1 in de zwembad top 10.

Zwemmen en vakantie zijn bijna onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zwemmen zorgt voor een echt vakantiegevoel en daarom zorgen veel hotels ervoor dat ze een mooi zwembad hebben. Hotelzoekmachine Trivago heeft een top 10 samengesteld van de mooiste hotelzwembaden ter wereld. De hotels staan in de lijst omdat vanwege het uitzicht, de vorm, of misschien beide en zwemmen in een van deze zwembaden is een aanrader. Hieronder vind je de top 10:

1. The Viceroy Bali (Bali, Indonesië)
In het binnenland van het vakantie-eiland Bali, een kleine vijf kilometer van het stadje Ubud, ligt het hotel The ‘Viceroy’. Het hotel voor iedereen die graag luxueus wil zwemmen in de jungle. Het hotel is voorzien van een ‘infinity pool’ (een zwembad dat geen rand lijkt te hebben) met uitzicht over het junglelandschap rond de Petanu rivier. Het zwembad is omringt door luxueuze ligstoelen om heerlijk te zonnen terwijl u de frisse geur van de jungle opsnuift.

2. The Cambrian Adelboden (Adelboden, Zwitserland)
Hotel ‘The Cambrian’ ligt in het vreedzame dorpje Adelboden, tegen de hellingen van de Zwitserse Alpen. Dit luxe vier sterren hotel beschikt over 71 kamers en suites, en een spa van 750m², met massageruimtes, een sauna en een buitenzwembad met een uitzicht op het omliggende berglandschap. Voor degenen die de ervaring “in zwemkleding zonnebaden bij -10 graden celcius” nog van het “things to do before you die” lijstje moeten strepen, dit is de plek. Zomer, winter, hoe koud het ook is, hier kun je in warm water van de frisse buitenlucht, de zon, en het prachtige uitzicht genieten.

3. Huvafen Fushi (Noordelijke Malé-atol, Malediven)
Het ‘Huvafen Fushi’ is een  resort op een vele eilandjes van de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan. Het eilandje ligt afgelegen in een cluster van ongeveer 50 andere kleine eilanden, en wordt volledig door het resort in beslag genomen. Hier kunnen gasten zwemmen in een T-vormige infinity pool die eindeloos lijkt door te gaan in het turquoise water van de oceaan. ’s Nachts is het zwembad verlicht door zowel lampen, als door de vele sterren die vanaf het eiland te bewonderen zijn. Dit maakt een nachtelijke duik een unieke ervaring. Wie in dit resort gaat slapen wordt ’s ochtends wakker met uitzicht op niets anders dan oceaan. De gastenverblijven zijn namelijk op palen in de het water gebouwd, en zijn alleen via een lange steiger te bereiken. Voor wie dit eiland aandoet, mag niet vergeten een bezoek te brengen aan de spa. Deze ligt onder water, en geeft uitzicht op het zeelandschap en op de vele vissen die langs de ramen zwemmen.

4. Jade Mountain Resort (Saint Lucia, Caribische eilanden)
Het ‘Jade Mountain Resort’ is een complex op het eiland Saint Lucia in de Caribische Zee, zo’n 450 kilometer ten zuiden van Saba en Sint Eustatius. Het hotel is vernoemd naar het uitzicht, gasten kijken uit op twee spitse groene bergen aan de andere zijde van de baai van Soufrière. In dit hotel hoef je om lekker te zwemmen niet eens je hotelkamer uit. Want beter dan een infinity pool met fantastisch uitzicht, is een infinity pool met fantastisch uitzicht lekker voor jezelf alleen! Het Jade Mountain resort maakt het mogelijk, hier is elke kamer voorzien van een eigen inifnity pool met uitzicht over de bergen, de baai en de eindeloze Caribische Zee. Voor wie toch zijn hotelkamer uit wil komen, kan de mooie stranden bezoeken, of gebruik maken van het heldere zeewater om te gaan snorkelen, zeilen of duiken.

5. Anantara Qasr Al Sarab (Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten)
Het ‘Anantara Qasr Al Sarab Desert Resort’ ligt midden in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel het adres van dit hotel hoort bij Abu Dhabi, ligt het complex zeker 200 kilometer van het centrum verwijderd, en is de omschrijving ‘afgelegen’ zeker op zijn plaats. Maar het is juist deze afgelegenheid en het eindeloze uitzicht over de uitgestrekte woestijnvlaktes, die Qasr Al Sarab haar charme geeft. Dit hotel zou geen plaats krijgen in deze top tien zonder een unieke zwemervaring midden in de woestijn. Als een oase van luxe biedt dit hotel de verfrissing van een buitenbad onder de brandende zon van het midden oosten. Het bad is voorzien van mooie fonteinen en palmbomen, en is na zonsondergang prachtig verlicht.

6. Marina Bay Sands (Singapore)
Met haar drie torens, verbonden door een enorm dakterras, is ‘Marina Bay Sands’ het meest spectaculaire hotel van Singapore. Het hotel is vernoemd naar de baai waar het hotel aan ligt, en is dan ook bekend om het fantastische uitzicht, vooral vanuit het zwembad. In de 150 meter lange infinity pool kunnen gasten van dit hotel letterlijk langs de skyline af zwemmen. Vooral bij nacht is het uitzicht, vanwege alle lichtjes, fantastisch om te zien.

7. Rostock Ritz Desert Lodge (Sesriem, Namibië)
Nergens kan zwemmen zo spannend zijn als in het ‘Rostock Ritz’ hotel. En voor wie denk dat dit een hotelletje is in het Duitse Rostock heeft het goed mis. Dit afgelegen doch avontuurlijke hotel is vernoemt naar de Rotstock bergen in Namibië. Voor je in dit zwembad duikt moet je ’s ochtends eerst even om het hoekje gluren om te controleren of er geen leeuw, luipaard of ander wild beest in het zwembad ligt. Het Rostock Ritz ligt zeer geïsoleerd, wat gasten een uitzicht geeft over de uitgestrekte savanne van Namibië, zonder in de verste verten ook maar iemand te zien. Geniet van het prachtige uitzicht vanuit het verfrissende zwembad, met slechts het geluid van de vele krekels op de achtergrond.

8. The Library (Koh Samui, Thailand)
Het Thaise hotel ‘The Library’ (de bibliotheek) ligt aan de oostkust van het vakantie-eiland Koh Samui. Het zal niet verbazen dat een hotel dat ‘The Library’ heet veel literatuur in huis heeft. Sterker nog, er is daadwerkelijk een bibliotheek aanwezig. Ondanks de vele verschillende genres die op de planken te vinden zijn, gaat de ode van dit hotel speciaal uit naar de thriller/horror verhalen. Deze brengen ze tot leven door een bloedbad aan te bieden. Een bloedrood zwembad. Geen zorgen, de kleur komt van de rode tegels, er zit schoon, doorzichtig water in het bad. Zowel in als uit het water kunt u genieten van de vele lectuur die het hotel te bieden heeft. Het strand ligt direct aan het hotel, en stelt bezoekers in staat hun boek nu en dan neer te leggen en een verfrissende duik in zee te nemen, of een romantische strandwandeling te maken.

9. Hacienda Na Xamena (San Miguel, Ibiza)
Partyeiland Ibiza staat bekend om haar feesten. Maar het eiland heeft meer te bieden, waaronder gastvrijheid van de hoogste graad. ‘Hacienda Na Xamena’ is hier een perfect voorbeeld van. Dit hotel is gelegen aan de noordwestkust van het eiland, niet ver van het kustplaatsje Port de San Miguel. Boven een afgrond van 180 meter boven de baai van Na Xamena zijn 77 kamers en suites gebouwd. Met daarbovenop een groot trapsgewijs zwembad. Geen infinitypool, maar dat mag de pret niet drukken, dit zwembad heeft bubbels! Gasten kunnen hier heerlijk weken en bubbelen, en dat alles met een subliem uitzicht over de Balearische Zee.

10. Katikies (Oia, Griekenland)
Hotel ‘Katikies’ is te vinden op het Griekse eiland Santorini, ook wel Thera genoemd, bekend om haar steile rotswanden, vulkanische eilandjes en volgens sommigen de locatie van het legendarische verzonken eiland van Atlas, Atlantis. Santorini is een ongewoon eiland, en hetzelfde geldt voor hotel Katikies. Het hotel is te vinden in het pittoreske dorpje Oia, in het noorden van het eiland. Afgezien van het blauw met witte kleurgebruik zoals in de Cycladische architectuur gebruikelijk is, heeft het hotel een moderne en enigszins aparte uitstraling, met bizarre vormen, veel trapjes, en tal van ruimtes gespreid over de steile bergwand. Hetzwembad is de parel van het hotel. Het biedt een prachtig uitzicht op de turquoise wateren en de verborgenvulkaan, die verscholen ligt in de diepe wateren van de Egeïsche Zee.

 

 

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.