Nederlanders positief over vakantie

Nederlanders zijn heel positief over hun vakantie op social media.

Nederlanders zijn heel positief over hun vakantie op social media.

Veel mensen hebben dit jaar een mooie vakantie gehad en delen dit graag met hun volgers via social media. Dit komt uit een social media onderzoek naar de belevenissen van Nederlanders op vakantie. Het blijkt dat de Nederlander heel positief over het land, het vervoer en het verblijf is op internet. Het vakantiegevoel kan alleen verpest worden door files, vertraging, gehaast en autopech. Dan wordt de smartphone gepakt om even lekker te klagen op social media. Nu toch echt iedereen weer aan de slag is na de vakantieperiode, was het tijd voor een onderzoek naar Nederlanders en hun vakantie op social media. Op basis van ruim 600.000 berichten die tussen 15 juni en 15 augustus zijn geplaatst op social media, is een helder beeld ontstaan van hoe Nederlanders hun vakantie hebben beleefd.

Favoriete vakantielanden
Op basis van het aantal berichten bestaat de top-5 van favoriete vakantielanden deze zomer uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Turkije. De toppositie van Frankrijk met 20.000 is te verklaren door de populariteit van het land, maar ook door de vele vakantiegangers die door Frankrijk reizen om hun bestemming te bereiken. Over de gehele linie is de vakantieuittocht na 1 juli pas echt losgebarsten. Na die datum is een toename in het aantal berichten zichtbaar. Gemiddeld 80% van de berichten over de landen in de top-5 is positief.

Het liefst met de auto op vakantie
Naast de favoriete vakantielanden is onderzocht op welke manier Nederlanders het liefst op vakantie gaan. Met stip op 1 staat de auto, gevolgd door het vliegtuig en op gepaste afstand de trein/bus. Klagen doen we het minst over reizen met het vliegtuig en het meeste over de autoreis. Voor reizen met de auto gelden files als de grootste bron van ergernis, gevolgd door autopech onderweg. Bij vliegreizen daalt de goede stemming van Nederlanders vooral door vertragingen, boetes (zoals extra betalen voor meer bagagegewicht) en de vraag of we het vliegtuig door al het gehaast überhaupt wel halen. De kleinste groep Nederlanders is met de bus of trein op vakantie geweest. Belangrijkste punt van irritatie van deze groep is ook vertraging en files.

Hotel en camping allebei populair
Afgaande op het onderzoek hebben bijna net zoveel mensen de vakantie op een camping doorgebracht als in een hotel. De aantallen zijn, opvallend genoeg, nagenoeg gelijk. De Nederlander is tevreden over het verblijf, in beide gevallen is 75% van de berichten positief. Mensen die verblijven in een hotel geven aan dat zij hier met name voor kiezen vanwege de luxe die ze op vakantie willen ervaren.

Het onderzoek is gedaan door  Clipit social media monitoring en Van Hulzen Public Relations. Kijk hier voor de hele infographic.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.