Nederlanders weten weinig over reisverzekering

Veel Nederlanders ziet het nut niet van een reisverzekering of weet niet wat de verzekering vergoed.

Veel Nederlanders ziet het nut niet van een reisverzekering of weet niet wat de verzekering vergoed.

De vakantie is voorbij voor de meeste Nederlanders, dit is de tijd voor onderzoeken naar vakantiegedrag. Zo was MarketResponse benieuwd naar de reisverzekeringen die Nederlanders afsluiten. Zij hebben een onderzoek gedaan onder ruim 550 consumenten. Hieruit blijkt dat de meerderheid op reis gaat met het gevoel goed verzekerd te zijn, blijkt er nog veel onwetendheid over de reisverzekering te bestaan. Zo is de helft van de mensen die in eigen land op vakantie gaat niet verzekerd. Voor een meerderheid is het niet duidelijk of een reisverzekering ook nodig is als je in Nederland op vakantie gaat.

Een reisverzekering voor het buitenland is voor veel mensen vanzelfsprekender. Acht op de tien Nederlanders sluit dan een reisverzekering af. Dit is in tweederde van de gevallen een doorlopende reisverzekering. Als voornaamste reden om geen verzekering af te sluiten, noemen Nederlanders dat zij het nut van verzekeren niet inzien, of sceptisch zijn over de voorwaarden.

Veel onwetendheid bij verzekerden
Onlangs is in de media aandacht besteed aan het mogelijk vervallen van de werelddekking voor zorgkosten in het basispakket van de zorgverzekering. Vier op de tien Nederlanders hadden dit nieuws nog niet gehoord. Het onderzoek toont aan dat het duidelijker moet worden waarom je een reisverzekering zou moeten afsluiten, voordat je op vakantie gaat. Eén op de vijf Nederlanders weet bijvoorbeeld niet welke schade tijdens de vakantie door welk type verzekering wordt gedekt. Onder jongeren is ruim een derde hiervan niet op de hoogte.

Toch verzekeren
Verzekeren blijft voor veel mensen wel een noodzaak voor vakantie. Een vervelende gebeurtenis tijdens de vakantie kan je vakantiebeleving verpesten. De gebeurtenissen lopen uiteen; van gestolen schoenen tot ernstige ziekte in het buitenland. Ondanks een vervelende ervaring tijdens de vakantie, wordt de schade niet altijd geclaimd. Het is vaak helemaal niet duidelijk dat je de schade kon declareren. Verzekeraars hebben dus baat bij de onwetende consument.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.