Nieuwe tentoonstellingen in MOTI

Een van de nieuwe tentoonstellingen is Waanzin, hier kom je erachter wat beelden met je doen.

Een van de nieuwe tentoonstellingen is Waanzin, hier kom je erachter wat beelden met je doen.

Vanaf eind september zijn er weer nieuwe tentoonstellingen in MOTI, het Museum of The Image, in Breda te zien. Er komen drie nieuwe tentoonstellingen aan om de herfst goed te beginnen. De eerste tentoonstelling is het MOTI Hotel, hier hebben verschillende kunstenaars kamers in het museum omgebouwd. Daarnaast kun je naar Waanzien, hier kom je meer te weten over de ideeën achter de beeldentrucs waar je elke dag aan blootgesteld wordt. En als laatste is I like it, what is it? een nieuwe tentoonstelling. Tijdens deze tentoonstelling gaan vierdejaars van de kunstacademie de uitdaging aan. Op 28 september worden de nieuwe tentoonstellingen geopend door Maxim Hartman.

MOTI HOTEL
29 september 2013 – 1 juni 2014
Veertig invloedrijke kunstenaars en ontwerpers reageren op belangrijke werken uit de collectie van MOTI. Vanuit ieders persoonlijke visie, eigenzinnige stijl en scherpe blik richten ze de kamers van MOTI HOTEL in. Laat je rondleiden door een verrassend interieur op het snijvlak van kunst, design, architectuur, gaming en mode. De samenstelling en vormgeving van MOTI HOTEL worden verzorgd door de Design Politie, gevormd door Richard van der Laken en Pepijn Zurburg. Naast toonaangevend grafisch ontwerpbureau zijn ze initiatiefnemer van de internationale conferentie What Design Can Doen de beeldcolumn Gorilla. Wil je meer weten over deze tentoonstelling, lees dan hier verder.

WAANZIEN
29 september 2013 – 31 december 2014
Hoe word je wijs uit de beeldenwaan van de dag? Prik jij door de beeldtricks van spindoctors, glossy advertisers en foodmarketeers? Laat jij je beïnvloeden door sociale dresscodes, schoonheidsidealen of pornobeelden? Hoe houden jouw hersenen je voor de gek met beeld? Kortom: wat doet beeld met jou en wat doe jij met beeld? In de nieuwe tentoonstelling WAANZIEN krijg je op speelse wijze antwoord op deze en nog heel veel andere vragen over de beeldexplosie waaraan wij dagelijks blootstaan. Samen met de makers van het prijswinnende boektijdschrift DUF, presenteert MOTI een spannende, sprankelende en humoristische kijk-, denk-, en doe-tentoonstelling over de vele kanten van beeldcultuur. Wil je meer weten over deze waanzienige tentoonstelling, klik dan hier.

I LIKE IT. WHAT IS IT?
28 september – 3 november 2013
In september 2013 sluiten AVANS en AKV | St.Joost hun 200-jarig jubileumjaar af. Twaalf getalenteerde vierdejaars studenten van de academie gaan de uitdaging aan om samen met de Britse topontwerper Anthony Burrill een manifest op te stellen. In een live masterclass – voor iedereen toegankelijk – zal Burrill de studenten bevragen, pushen en uitdagen tot het doen van uitspraken. Een week lang zullen zij één van de museumzalen bezetten met een redactielokaal, waarin zij live reageren op de actualiteit vanuit hun rol als ontwerper. Benieuwd? Je kunt hier meer lezen over I like it. What is it?

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.