Ontdek Ierland op de fiets

Ierland laat zit goed op de fiets verkennen, er zijn verschillende fietsroutes voor jong en oud.

Ierland laat zit goed op de fiets verkennen, er zijn verschillende fietsroutes voor jong en oud.

Ierland is een bekend vakantieland, wat veel mensen niet weten is dat je er ook heel goed kan fietsen. Het groene Ierland is de bestemming om met de fiets te verkennen. Veel steden hebben een fietsvriendelijke insteek en het platteland is makkelijk met de fiets te bereiken. Daarnaast vind je op het eiland verschillende fietsroutes voor alle leeftijden en hebben ze hun best gedaan op duidelijke bewegwijzering, dit maakt de fietservaring compleet.

‘Easy cycling’ in Leitrim
Voor de recreatieve fietser die rustig wil genieten is het graafschap Leitrim een uitgelezen reisbestemming. Vanuit een vaste verblijfplaats fietsen sportievelingen langs de Shannon-Erne waterweg, tot levendige plaatsen als Carrick-on-Shannon of het vissersdorpje Dromod. Gasten bezoeken de mooiste plekjes, zoals een Ierse pub langs de rivier waar ook meteen de vishengel uitgeworpen kan worden.

‘The Most Beautiful’ in Clare
Het Shannon gebied is vanwege het gevarieerde landschap een topbestemming voor fietsers. Het graafschap Clare is door de Lonely Planet in de Top 10 van ’s werelds beste fietsbestemmingen benoemd. Hoogtepunt is het traject tussen Miltown Malbay en Doolin, langs gouden stranden tot bij Cliffs of Moher.

Fietsen in de stad
Ierse steden zijn ideaal om per fiets te ontdekken. De Ierse buitenlucht, veel zien in korte tijd en de authentieke steden Dublin, Derry-Londonderry en Belfast, maken de fiets ervaring compleet. Dublin heeft een handig fiets verhuursysteem; Dublinbikes. Een zelfbediening van huurfietsen in 44 fietsstations, verspreid over de stad. De fiets kan ook gratis mee met het openbaar vervoer in de Ierse hoofdstad.

Fietsvakantie langs Kingfisher Trail
Voor een meerdaagse fietsreis is Noord-Ierland de bestemming. Een tocht langs de Kingfisher Trail is een onvergetelijke belevenis. De route door het graafschap Fermanagh is circa 400 km lang en voert over rustige, verkeersarme landwegen door een betoverend landschap en langs tal van bezienswaardigheden zoals Marble Arch Caves, Belleek Pottery en Crom Estate.

Mountainbike in Davagh Forest
Met zijn bergketens, bosgebieden en adembenemende kustlandschappen biedt het noorden van Ierland een fantastisch decor om te mountainbiken. Recent zijn nieuwe mountainbike routes aangelegd van maar liefst 100 kilometer lang. Neusje van de zalm is het netwerk van routes in Davagh Forest, volgens insiders het beste dat ooit voor mountainbikers werd ontworpen, avontuurlijk, spectaculair en onvergetelijk.

Fietsen met adrenaline
Ook voor de meer sportieve fietser, die een moeilijk parcours niet vreest, zijn er tal van mogelijkheden. Fietsen door de Antrim Glens of langs de Giant’s Causeway is inspannend maar onvoorstelbaar mooi. En wat te denken van een tocht door Connemara, langs de spectaculaire Twelve Bens, de hoogste toppen van West-Ierland.

Voor meer informatie ga je naar de website.

fietsenierland

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.