Ontdek Noorse schoonheid vanaf de weg

Noorwegen is ook prima te zien vanaf de weg, doordat ze 18 Nationaal-Toeristische Routes hebben die je kan vinden in de app.

Noorwegen is ook prima te zien vanaf de weg, ze 18 Nationaal-Toeristische Routes hebben die je kan vinden in de app.

Noorwegen staat onder andere bekend om zijn mooie natuur en indrukwekkende fjorden. Je kan het hele land ontdekken via 18 Nationaal-Toeristische Routes. Deze routes zijn in 1994 uitgezet om een alternatief te bieden voor de gewone snelwegen, maar inmiddels zijn de routes zelf uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. De Nationaal-Toeristische Routes lopen door het hele land en geven je de kans de natuur van Noorwegen te bekijken. Langs de kust, de fjorden en door de bergen kun je tijdens je rit genieten het uitzicht.

De Routes
Je kan natuurlijk alles in de auto afleggen maar als je eenmaal de natuur gezien hebt wil je het ook zelf ontdekken. Daarom heeft de vind je langs de weg veel parkeerplaatsen waarvan de locatie zorgvuldig gekozen is, om ook als rustpunt en uitzichtpunt te kunnen fungeren. Vanuit daar kun je bijvoorbeeld ook een wandeling maken door de mooie omgeving. Sinds kort zijn deze routes ook opgenomen in de gratis Noorwegen app, Visit Norway – Official Travel Guide. Je kunt de app downloaden om inspiratie op te doen voor een trip naar Noorwegen en om je vakantie zorgvuldig te plannen.

De app is beschikbaar in het Noors en het Engels en zowel te downloaden voor iPhone als voor Android. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.