Ontdek origine chocolade in Amsterdam

Tijdens het  Origin Chocolate Event kom je alles te weten over duurzame chocolade en kun je veel chocola proeven.

Tijdens het Origin Chocolate Event kom je alles te weten over duurzame chocolade en kun je veel chocola proeven.

Het chocolade evenement ‘Origin Chocolate Event’ komt weer naar Amsterdam. Ook dit jaar kunnen liefhebbers van chocolade hun hart weer ophalen tijdens het enige evenement ter wereld rondom origine chocolade. Vorig jaar was dit een succes en daarom is op 23 oktober 2013 het 2e Origin Chocolate Event in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Tijdens het evenement delen duurzame chocolademakers en internationale chocolade experts hun kennis en passie met je. Daarnaast kun je proeven van veel verschillende chocolades.

Wat is origine chocolade?
Origine Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen uit één specifieke regio. Elke cacaovariëteit heeft zijn eigen smaakkenmerken. Door veel zorg te besteden aan het productieproces kun je deze smaken terug proeven in het eindproduct. Mede-oprichtster van het Origin Chocolate Event, Caroline Lubbers zegt: ‘Net als met goede wijn, kan je de terroir proeven van deze bonen en dit geeft de chocolade een unieke smaak. Bovendien is de productieketen transparant. Door direct te handelen met de cacaoboeren, verbeteren hun levenstandaarden zichtbaar, dat maakt deze chocoladesoort zeer duurzaam en écht 100% slavenvrij.”

Wat kun je verwachten tijdens het evenement:
– Presentaties en proeverijen van chocolademakers
– ontmoetingen met de meest bekende chocolade experts ter wereld
– proeverijen van cacaosoorten en chocolade
– Hapjes van toppatissiers en chocolatiers
– Wijn en spijs combinaties met origine chocolade
– Een origine chocolade diner bereid in samenwerking met een chocolade expert

Voor meer informatie over tijden, sprekers en tickets ga je naar de website.

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.