Ruil van leven met een Finse Lap

Je kan nu Lapland ontdekken door van plaats te wisselen met een local tijdens je vakantie.

Je kan nu Lapland ontdekken door van plaats te wisselen met een local tijdens je vakantie.

Finland heeft een nieuwe actie verzonnen om deze winter toeristen naar het land te lokken. ‘Lapland – The North of Finland’ lanceert in het winterseizoen een internationale ‘swap’ campagne. Ze beginnen dit najaar met het zoeken van Europeanen die begin december van leven willen ruilen met een Finse Lap, en zo een bijzondere vakantie tegemoet gaan. De Finse ‘vakantie-swappers’ stellen hun huis open, delen de omgeving waarin zij leven en vertellen over hun ervaringen in Lapland

Meet the locals
In oktober worden de winnaars van elk land bekendgemaakt. De vakantieruil duurt één week; van 2 tot en met 8 december 2013. Drie gastvrije families zijn bereid hun leven in Lapland te delen. Even voorstellen:

Gareth Hutton (32) runt een eigen natuurtoerisme bedrijf in Enotekio en komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland. Hij kwam in 2009 naar Fins Lapland en werkte vrijwillig met husky’s. Gareth heeft zijn hart verloren aan de wildernis van Lapland en de Finse Elina en is gebleven. Hij houdt van snowboarden en sneeuwschoenwandelen en zijn passie is fotografie.

Anu Lampinen (29) houdt van snowboarden en westernrijden en werkt op het centrale boekingskantoor van het Pyhantunturi Resort. Het sportieve leven van Anu draait om haar eigen paard en haar vriend. Met haar vriend gaat ze snowboarden en surfen en zoekt naar de perfecte golf.

Eero en Tiina Leppanen (50) zijn journalist en onderwijzer met volwassen kinderen. Zij houden van skiën, moutainbiken, paddenstoelen plukken en reizen. De skipistes en natuurpaden op de heuvel van Ounasvaara starten in de achtertuin van de familie, wat betekent dat de wildernis letterlijk voor de deur ligt.

Iedereen kan zich aanmelden voor een ‘vakantie swap’ en de ruilcampagne is online te volgen via de websiteFacebook en YouTube.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.