Slaap loft opent binnenkort in Rotterdam

Boutique hostel King Kong beloofd iets anders te bieden dan 'gewone' hostels en opent in 2014 in Rotterdam.

Boutique hostel King Kong beloofd iets anders te bieden dan ‘gewone’ hostels en opent in 2014 in Rotterdam.

Nog even en Rotterdam is een hostel rijker. Bij een hostel denk je aan kleine slaapzallen met veel bedden en weinig luxe, maar Boutique hostel King Kong wil het anders aanpakken. De grote slaapzaal van het hostel aan de Witte de Withstraat wordt bijzonder. In een vijf meter hoge loft worden allerlei aparte slaapplekken gemaakt, van ‘hutjes’ tussen de spanten tot hangmatten en knusse nissen. Er zullen ook ‘gewone’ twee-, vier- of zes persoonskamers komen. Daarnaast het het hostel een huiskamer van 180 vierkante meters waar backpackers en budgetreizigers zich even thuis kunnen voelen. Aan King Kong Hostel wordt nu nog druk gebouwd, dit boutique hostel met een totaal van 150 bedden zal de deuren openen in het eerste kwartaal van 2014.

Het concept
King Kong is niet de eerste aap aan de Witte de Withstraat en dat is niet geheel toevallig. Eigenaar Ron Sterk koos de naam omdat ‘de leukste hostels ter wereld op de één of andere manier altijd een dierennaam hebben’. Maar de naam refereert ook aan een ander succesvol concept aan de Witte de Withstraat: Café de Witte Aap, waarvan Sterk eigenaar was toen het door Lonely Planet uitgeroepen werd tot beste café ter wereld. Volgens de horeca-eigenaar zal King Kong Hostel voorzien worden van alle faciliteiten die een goed hostel nodig heeft, zoals goede bedden, WiFi, lockers met oplaadmogelijkheden en goed sanitair. Maar King Kong Hostel moet vooral een plek worden waar wereldreizigers zich snel thuis voelen, iets waar ook de mensen die er werken een grote bijdrage aan gaan leveren.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.