Stadspaleis Paushuize open voor publiek

Stadspaleis Paushuize in Utrecht is vanaf 6 oktober open voor publiek.

Stadspaleis Paushuize in Utrecht is vanaf 6 oktober open voor publiek.

Het is vanaf 6 oktober mogelijk om elke zondagmiddag een rondleiding door het Stadspaleis Paushuize in Utrecht te volgen. In 2010 en 2011 is het paleis in opdracht van de gemeente grondig en duurzaam gerestaureerd. Het stadspaleis is in oude staat hersteld met rijk ingerichte salons op de bel-etage en een voor Nederland unieke balzaal in neo-Pompeïaanse stijl. Vanaf de bovenverdieping  heb je een panorama uitzicht van de middeleeuwse binnenstad.

In de gewelfde kelders van Paushuize zijn resten van de Romeinse nederzetting aangetroffen wat deze locatie tot een van de oudst bewoonde plekken van Utrecht maakt. Vanaf de middeleeuwen is deze plek nauw verbonden met interessante gebeurtenissen in de vaderlandse geschiedenis. De decoratie van de vertrekken getuigd hiervan. Utrecht is een uniek monument rijker dat het bezoeken waard is.

Rondleidingen
Vanaf  6 oktober is het mogelijk onder leiding van een deskundige gids het interieur van Paushuize iedere zondagmiddag te bezichtigen. Naast het boeiende verhaal over de bewoningsgeschiedenis van dit stadspaleis en de enige Nederlandse Paus Adrianus VI, wordt er ook verteld over middeleeuws Utrecht.

Reserveren
De rondleidingen vertrekken iedere zondagmiddag vanaf het VVV Utrecht Informatie Centrum, Domplein 9, om 13.45 en 15.15 uur. Reserveren wordt aanbevolen via 0900 – 1288732 (€ 1,30 p.g.). De rondleiding duurt ca. 1 uur en de prijs voor volwassenen is € 9,-. Daarnaast is het ook mogelijk een privé rondleiding te boeken.  Kijk voor meer informatie op de website.

Tijdens een rondleiding kun je ook de balzaal in neo-Pompeïaanse stijl bekijken.

Tijdens een rondleiding kun je ook de balzaal in neo-Pompeïaanse stijl bekijken.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.