Uitdagingen voor net niet 30’ers

Een zonsopgang zoals deze kun je zelf aanschouwen vanaf de Zugspitze in het Oostenrijkse Tirol.

Er zijn een paar dingen die je eigenlijk moet doen voordat je 30 wordt, zoals een Alpen tocht maken.

Sommige mensen houden een lijst bij met dingen die je gedaan moet hebben in je leven. Deze zogenaamde ‘Bucketlist’ beschrijft alles wat je nog wil doen in je leven. Hier zal Op Pad de inspiratie voor de 30 outdoordingen die je voor je dertigste gedaan moet hebben, vandaan gehaald hebben. In de lijst vind je alle activiteiten die je ooit eens moet ondernemen. De dingen op de lijst zijn heel verschillend. Het gaat van winterwandelen in de Ardennen tot een reis door Indonesië. Elke Dag Vakantie maakte een top 5:

1. Winterwandeling Hoge Venen België
Winterwandelen doe je natuurlijk niet vanuit een hotel, daarvoor ga je (verboden) wild kamperen. Dit is al een beleving op zich. Daarnaast kan de winter in de Ardennen best ruig zijn. Je kan verdwalen in het uitgestrekte gebied en het wordt nat en koud. Maar als je na een weekend afzien in een Spa beland en lekker Belgisch bier kan drinken, was het een avontuur en ben je al het afzien al vergeten.

2. Scottish Sea Kayaking Trail
Schotland en Kayakken gaan naar je idee misschien niet samen, maar er bestaat een geweldige gevaarlijke route : Scottish Sea Kayaking Trail. Tijdens de 500 km over zee kom je walvissen, zeehonden en zeeotters tegen. Daarnaast kom je langs de indrukwekkende kliffen van Schotland. De route is niet voor beginners, als je twijfelt neem dan een gids mee.

3. Naar de top van de Tajumulco Guatemala
De Tajumulco (4.220 m) is het hoogste topje van Midden-Amerika. Vanaf deze slapende vulkaan heb je uitzicht op 80 omliggende vulkanen. Sommige roken zelfs. De weg ernaar toe is even overleven. Je kan je tent net onder de top neerzetten want je doet dit allemaal voor de zonsopgang. Zie de zon opkomen boven al deze rokende reuzen.

4. Met de fiets de Keutenberg op, Zuid-Limburg
Elke fietsende Nederlanders zou het een keer moeten doen, een Nederlandse berg bedwingen. In Gulpen bij de stoplichten rechtsaf, en daar staat de berg als een drempel in de weg. Hij is 22% en daarmee een van de steilste hellingen uit de wielerwedstrijd Amstel Gold Race. Ga met 5 km/u naar boven en geniet van alle aanmoedigingen op de weg die eigenlijk niet voor jou bedoeld zijn.

5. Tour de Matterhorn
Het is een mooie en moeilijke tocht door de Alpen. In acht tot tien dagen wandel je tussen ruim twintig vierduizenders en dagelijks stijg en daal je minimaal 1000 meter. Dit is, zelfs voor ervaren hikers een uitdaging. Waar doe je het dan voor? Omdat je uitzichten te zien krijgt die je nergens anders vindt.

Voor de top 30 ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.