Vrouwen beslissen over vakantie

Als vrouwen een reis boeken dan kiest een grote meerderheid voor een wellness vakantie, mannen gaan liever op wintersport.

Als vrouwen een reis boeken dan kiest een grote meerderheid voor een wellness vakantie, mannen gaan liever op wintersport.

Vrouwen bepalen waar ze als koppel naar toe gaan op vakantie, de man heeft weinig in te breng bij deze beslissing. Bijna 2 op de 3 boekingen wordt gedaan door vrouwen. Dit blijkt uit een onderzoek dat Groupon Travel gedaan heeft. Na een analyse van tienduizenden boekingen op het gebied van uitjes en vakanties, blijkt dat vrouwen het liefst voor welness gaan. Zo kiest 70% ervoor verwent te worden tijdens de vakante, daarnaast zijn overnachtingen in romantische hotels populair (64%) en gaan ze voor cultuur (68%). Hoewel mannen in geen enkele categorie in de meerderheid zijn valt toch op dat mannen graag de wintersportvakantie initiëren (46%), een luxe restaurantarrangement boeken (46%) of de huurauto regelen (41%).

Duitsland populairste buitenlandse bestemming
Van de mensen die een buitenlandse reis boeken koos 27% voor een Duitse bestemming. Daarmee blijft Duitsland België nipt voor (23%). Frankrijk sluit de top 3 af met 11% van de boekingen. Ook Italiaanse (7%), Britse (7%) en Spaanse (6%) reizen werden vaak geboekt. Toch blijkt dat er in ons eigen land ook genoeg te doen is want ruim twee derde van de boekingen is voor Nederlandse bestemming.

Berlijn als Duitse koploper
Berlijn is de hotspot van Duitsland. Berlijn mag rekenen op veel boekingen. Voor wie op zoek is naar rust en ontspanning is de Golf & Spa in Windhagen de favoriet. Voor autosportliefhebbers was in april een bezoek aan de racebaan op Nürburgring erg populair. Voor gezinnen met kinderen is een bezoek aan Phantasialand een populaire bestemming voor deze nazomer.

Maastricht voert top 5 stedentrips aan
Maastricht voert de ranglijst met de populairste stedentrips aan. Ook Amsterdam, Den Haag, Antwerpen en Newcastle zijn populaire bestemmingen voor stedentrips. De trips naar Newcastle waren in trek bij de vrouwen vanwege het shopping walhalla.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.