8 culinaire plekken op Curaçao

Curaçao is meer dan alleen een mooi eiland, je kan er ook lekker eten.

Curaçao is meer dan alleen een mooi eiland, je kunt er ook lekker eten.

Veel mensen zullen een vakantie naar Curaçao plannen voor het mooie weer en de stranden, maar het eiland heeft meer te bieden. Je kunt er namelijk ook lekker eten. Curaçao en de Caribische keuken zijn met elkaar verbonden. Je vindt het terug op de markt, in restaurants of een ‘pastechi on the go’. De keuken van Curaçao kent vele bijzondere gerechten, waaronder Cactussoep, een stoofpot van geit óf leguaan. Er zijn veel verschillende manier van genieten op het eiland, hieronder vind je een top 8 van de beste plekken om te gaan eten:

1 SHORE
SHORE is de perfecte locatie om te genieten van het uitzicht op de Caribische zee en de Santa Barbara plantage onder het genot van één van de signature cocktails die ze hier maken. Een grill-restaurant in Amerikaanse stijl en een chique burger bar ineen; hier schuift men aan voor een heerlijke lunch of diner en de verse vangst van de dag. Dit alles geserveerd in een geheel open luxe ocean-front restaurant.

2 Brakke Put Mei Mei
De naam doet wellicht anders vermoeden, dit restaurant is alles behalve een brakke put. Het restaurant is gelegen op een unieke locatie; het terras van een historisch negentiende eeuws plantagehuis. Bij Brakke Put Mei Mei kan men eten onder de sterren en genieten van vlees- en visspecialiteiten van de grill en een uitgebreide saladebar. Compleet met live muziek van lokale bands.

3 Zus di Plaza
Het meest authentieke eten is te vinden bij Plasa Bieu. Dit is teven de beste plek om de traditionele eetcultuur te leren kennen. Zus di Plaza is één van de vele eetgelegenheden in een oud overdekt marktgebouw waar je bij verschillende Antilliaanse tantes kunt aanschuiven. Haar kookkunst is favoriet bij menig Antilliaan!

4 Jaanchies
Op zoek naar een restaurant met couleur locale? Geen tour op het eiland is compleet zonder een bezoek aan jaanchies op de mooie Westpunt. Dit restaurant is al 60 jaar een begrip voor iedereen die op het eiland woont of hier op vakantie komt. Er is geen menukaart, maar de eigenaar komt persoonlijk vertellen wat er die dag gereserveerd wordt. Bovendien is het de enige plek op het eiland waar je legaal leguaan kunt eten.

5 Medi
Een chique dinerervaring beleef je bij Medi, gelegen op het Santa Barbara Beach resort. Het restaurant heeft een schitterende open keuken,compleet met houtoven. Hier worden verse mediterrane gerechten en lokale favoriete recepten gereserveerd. Voor wie liever buiten dineert is er een terras met uitzicht op zee, waar creatieve tapas en Caribische cocktails gereserveerd worden.

6 Mundo Bizarro
Slechts 10 jaar geleden was de wijk Pietermaai Smal nog een ‘no-go area’. Destijds het domein van de Chollers (Caribische junks) die het voor het zeggen hadden in de vervallen wijk. Nu is het de place to be. Mundo Bizarro is één van de nieuwste restaurants in deze wijk met Franse sfeer. Naast originele gerechten serveert men hier bijzondere cocktails.

7 Bistro Le Clochard
Vanaf de historische locatie Riffort kijk je naar de passende cruiseschepen, genietend van het uitzicht op Punda. Hier vindt men verfijnde gerechten in een romantische setting. De Zwitserse chef-koks van deze bistro bereiden exquise Franse en internationale gerechten.

8 The Boathouse
Heerlijk vers eten en weer net wat anders dan het restaurant in Willemstad. Op een mooie locatie met uitzicht over het Spaanse Water ligt restaurant The Boathouse. In deze maritieme sfeer serveert Boathouse een verscheidenheid aan gerechten met verse ingrediënten zoals lokale vis en groenten van de dagmarkt, met daarbij wijnen uit diverse werelddelen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.