Amsterdamse grachten in bloembollen

Een bloembollenmozaïek van de Amsterdamse grachten is in het voorjaar te zien in de Keukenhof.

Een bloembollenmozaïek van de Amsterdamse grachten is in het voorjaar te zien in de Keukenhof.

De Keukenhof staat in 2014 helemaal in het teken van Nederland. Als aftrap van dit themajaar is er een bloembollenmozaïek van de Amsterdamse grachten gelegd. Het themajaar ‘Holland’ is bedoeld om meer Nederlandse bezoekers te trekken. Highlight in het themajaar is het bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het ontwerp symboliseert de ‘Tulpomanie’ tijdens de Gouden Eeuw. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en wordt geplant met 60.000 tulpen en muscari’s. In het voorjaar moet het in een vrolijke kleurenpracht tot bloei komen. Met het planten van het mozaïek wordt het accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in.

De Keukenhof zal vanaf 20 maart tot 18 mei 2014 iedere dag geopend zijn van 8.00 tot 19.30. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.