Anders vakantiefoto’s maken

Met de nieuwe Lichtcamera van Lytro maak je op een hele andere manier foto's.

Met de nieuwe Lichtcamera van Lytro maak je op een hele andere manier foto’s.

Er is een nieuwe camera voor een andere manier van fotograferen, namelijk de Lichtveldcamera van Lytro. Sinds kort is deze camera ook verkrijgbaar voor consumenten; dit zal het maken van vakantiefoto’s veranderen. Wat is er dan zo anders aan de Lichtveldcamera? Je kan bijvoorbeeld een foto scherpsstellen nadat je hem afgedrukt hebt of het perspectief veranderen zonder dat je een nieuwe foto hoeft te maken. Heel anders dan met traditionele camera’s dus. Het is een nieuwe benadering van fotografie in techniek, design, en gebruik.

De Lichtcamera
Met een resolutie van 11 Megaray legt de Lytro een nieuw soort data vast, het zogenaamde lichtveld, waardoor voorheen ongekende mogelijkheden ontstaan. Dankzij lichtveldfotografie kunnen objecten of personen op een foto achteraf worden scherp gesteld op de computer. Daarnaast kun je indrukwekkende 3D-effecten bereiken door het verschuiven van het perspectief. Wanneer je een foto deelt via social media, kunnen ook je vrienden de interactieve lichtveldbeelden manipuleren, zonder dat ze hiervoor extra software hoeven te installeren. De 8x optische zoomlens, de handmatige bedieningsmogelijkheden en een breed scala aan filters zorgen voor nieuwe creatieve vrijheid. Foto’s komen tot leven met de ‘Living Pictures’ van Lytro.

Living pictures to go
Dankzij de gratis mobiele app voor iOS-apparaten, kunnen de Living Pictures direct online worden gedeeld. De overdracht tussen de camera en de iPhone, iPad of iPod touch gaat via een Wi-Fi-verbinding. Apple-gebruikers kunnen zo de Lytro beelden ter plekke op hun mobiele apparaat scherpstellen of het perspectief aanpassen, en het dan uploaden naar social media sites.

Beschikbaarheid en prijzen
De Lytro camera is per direct exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde Ringfoto winkels voor 479 euro (8GB modellen: Graphite, Moxie Pink en Electric Blue) en 579 euro (16 GB model: Red Hot). Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.