Betty beschrijft Bretagne

Beeld van het weblog van Betty.

Beeld van het weblog van Betty.


Wie kan je beter vertellen hoe het leven is in een bepaalde regio dan de inwoners zelf? Nederlanders die er wonen, omdat die dan niet alleen die buitenlandse streek kennen, maar ook weten waar hun landgenoten van houden en tegen welke dingen ze vreemd aankijken. Wie wil weten hoe het is om in Bretagne te wonen tippen we dan ook het weblog van Betty Rombout.

“Ik woon/werk sinds 2 jaar in Bretagne en ben een paar maanden geleden, puur uit interesse en omdat ik graag schrijf dit blog begonnen”, zo schrijft ze zelf over haar motivatie. De 51 jaar geleden in Breda geboren journaliste schrijft: “Ik heb een groot gedeelte van mijn leven in Eindhoven gewoond. Twee jaar geleden zijn Dick – mijn vriend en ik – naar Bretagne verhuisd. Hier hebben we een oude boerderij gekocht die we aan het opknappen zijn. Op ons gemak hoor, want.. genieten van het mooie stukje Frankrijk is ook erg belangrijk, vinden wel. Hier leven we dus met onze hond Bubbel en katten Bibi en Bobby.. en oh ja, 2 kippen.”

Over haar verhuizing naar het Franse platteland heeft ze eerder een artikel geschreven, dat hier te lezen is.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.