Bosatlas toont Nederland van boven


Niks blijft hetzelfde, dat geldt ook voor de Bosatlas. Er is nu namelijk sinds deze week: De Bosatlas Nederland van Boven. De atlas geeft een rondvlucht over ons land in honderden kaarten en luchtfoto’s van Karel Tomeï. Twintig hoofdstukken onderverdeeld in heel diverse thema’s – variërend van onze veiligheid tot evenementen en van sportbeoefening tot wonen – leveren een uniek beeld van Nederland op. De lancering van de atlas ging gepaard met de presentatie van het tweede seizoen van de gelijknamige populaire VPRO-televisieserie.

Het tweede deel van VPRO-televisieprogramma Nederland van Boven laat net als in het eerste seizoen het reilen en zeilen van Nederland zien. Wat op het vaste land een chaos líjkt, blijkt vanuit de lucht te functioneren als een precisie-uurwerk. De makers van De Bosatlas hebben de thema’s uit beide televisiereeksen voorzien van kaarten die verder inzicht geven op een thema. Het resultaat is een complete atlas waarin Nederland in een duizelingwekkend aantal facetten aan bod komt. Het gaat over weer en klimaat, de haven van Rotterdam, dreigend water, ons dagelijks voedsel, natuur en natuurbeheer, surfen op de Noordzee en voetbal als nationale sport. Over schaliegas, wind- en zonne-energie, fietsdiefstallen en vele honderden onderwerpen meer. Wat de televisieserie in beeld brengt, zet De Bosatlas Nederland van Boven op de kaart.

De atlas is tot en met 31 december 2013 te verkrijgen voor de introductieprijs van € 29,95, daarna geldt de reguliere prijs van € 39,95. Het tweede seizoen van de VPRO-serie Nederland van Boven is vanaf 14 november te zien. Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas – 54 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor thuis: De Wereld Bosatlas (60.000 exemplaren verkocht), De Bosatlas van Nederland (70.000 exemplaren verkocht), De Bosatlas van Fryslân (16.000 exemplaren verkocht) en De Bosatlas van de geschiedenis (40.000 exemplaren). Meer informatie: www.bosatlas.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.