Camper voor backpackers

Op reis met een camper is het ideaal van veel mensen.

Op reis met een camper is het ideaal van veel mensen.


Het klinkt een beetje als een tegenstelling: een camper voor backpackers. En toch is dat het concept dat Travelhome heeft ontwikkeld. Speciaal voor budgetbewuste backpackers heeft de reisorganisatie nu de website www.backpackcamper.nl gelanceerd. In Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen jongeren betaalbaar in een busje – vaak met bonte beschilderingen – op een roadtrip. De busjes zijn eenvoudig qua indeling en uiteraard wat ouder, maar voor stelletjes die luxe overbodig vinden een geweldig manier om rond te reizen en je slaapplaats altijd bij de hand te hebben.

De 2014-2015 brochure van camperreisorganisatie Travelhome is deze week verschenen. De camperspecialist biedt campervakanties aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Zuid-Amerika en Europa. Iedere bestemming wordt bondig geïntroduceerd met een beschrijving van de voornaamste attracties plus een hoofdstuk met praktische wetenswaardigheden en routesuggesties. Tevens vindt men een overzicht van de verschillende type campers die per verhuurder gehuurd kunnen worden. Handig zijn ook de landenkaarten waarop men in een oogopslag de steden ziet waar campers opgehaald of ingeleverd kunnen worden. Naast individuele campervakanties stelt Travelhome ook maatwerkreizen samen voor groepen.

Travelhome verkoopt reeds 26 jaar campervakanties en won de afgelopen drie jaar de Zoover Awards in de categorie ‘Beste en Populairste Specialistische touroperator’. ‘Een campervakantie blijft onverminderd hoog staan op het verlanglijstje van Nederlandse en Belgische toeristen,’ stelt Travelhome directeur Perry van de Wiel. De 2014/2015 brochure wordt gratis toegestuurd en kan aangevraagd worden via de website www.travelhome.nl. Een afspraak met een Travelhome medewerker op het kantoor in Geldrop kan gemaakt worden via het nummer 040 – 211 39 38.

Favoriete camperlanden
In Amerika en Canada biedt Travelhome in totaal 43 steden waar men de camper kan ophalen en afleveren. Hoewel het merendeel van de Travelhome klanten zijn eigen reisroute bepaalt, worden er in de brochure enkele routesuggesties gegeven waarbij desgewenst de campings van tevoren gereserveerd worden. Dat kan in het hoogseizoen prettig zijn omdat veel campings bij populaire parken vol zitten. Een daarvan is het populaire 25-daagse ‘fly, ride & camp West USA’ arrangement waarbij de vluchten, hotelovernachtingen, camper en de campings geboekt zijn. Een favoriete reis in Canada is de 22-daagse route door de staten British Columbia en Alberta met aanvliegen op Vancouver en na een mooie route via Banff en Jasper National Parks in Alberta via de Inside Passage weer naar Vancouver.

Voor iedere bestemming heeft men keuze uit verschillende campertypes. Het aanbod varieert veelal van campers voor 2 tot 7 personen. In Zuidelijk Afrika, Australië en Nieuw Zeeland worden naast conventionele campers ook verschillende types 4×4 campers aangeboden waarbij de tent soms op het dak geplaatst wordt.

Wil men voor een campervakantie niet meteen een oceaan oversteken, dan kan men bij Travelhome ook terecht voor een campervakantie dichter bij huis. In Europa verhuurt Travelhome campers in Nederland, Finland, Frankrijk (inclusief Corsica), Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden en Engeland.

Informatiebijeenkomsten
Naast de 2014-2015 Travelhome reisbrochure organiseert de reisorganisatie dit najaar een groot aantal informatiebijeenkomsten in een speciale presentatieruimte in het kantoor te Geldrop. De eerstvolgende vinden plaats in oktober: 19 oktober West- en Oost Amerika en 25 oktober Australië. Alle data en bestemmingen vindt men op www.travelhome.nl waar men zich tevens kan aanmelden. Tevens staat Travelhome op de aankomende Vakantiebeurs van 15 tot en met 19 januari 2014 in Utrecht.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.