Digitale reisgids voor en door vrienden

De nieuwe website en app Everystep maakt het makkelijk, misschien te makkelijk, om reistips te delen.

De nieuwe website en app Everystep maakt het makkelijk, misschien te makkelijk, om reistips te delen.

Je hebt veel verschillende soorten reiswebsites, reisgidsen en brochures, toch nemen reizigers liever liever tips en ervaringen van bekenden aan voor een reis. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders (42%) vrienden en familie om vakantieadvies vraagt bij het plannen of maken van een reis. Toch blijft veel kennis van vrienden en familie nog ongebruikt. Om mensen met elkaar in contact te laten komen is Everystep met een website en app begonnen. Dat klinkt tot nu toe allemaal heel leuk, maar de app detecteert vanzelf landsgrenzen en geeft dit door aan de website zodat iedereen kan zien waar je bent. Het is maar de vraag of je dat moet willen want app volgt letterlijk elke stap die je zet. Daarnaast werkt de app ook als je data roaming en GPS uit hebt staan. Dus eigenlijk heb je er zelf weinig over te zeggen. (Dit vind ik een beetje creepy – Hanneke)

Everystep
Everystep speelt in op de behoefte van reizigers aan betrouwbare tips. Adviezen van bekenden zijn veel waardevoller dan ervaringen van anonieme schrijvers op internetfora. Via het platform en de app is het nu mogelijk om op een makkelijke manier reisinformatie te delen. je kunt via de website je reisschema delen, favoriete bestemmingen toevoegen, speciale tips aandragen en bijvoorbeeld bijzondere plekken aanbevelen. Zo kan alles wat een vakantie speciaal en leuk maakt, eenvoudig worden gedeeld. Naarmate meer bekenden everystep gebruiken wordt de gezamenlijke reisgids steeds groter.

Smartphone app
De smartphone app heeft een bijzondere eigenschap – hij wordt “wakker” zodra de gebruiker een grens passeert. Hierdoor kan de app automatisch, meestal gratis, een aankomstmelding posten op sociale media (een goede vervanger van het belletje naar huis) en de beste lokale tips van bekenden ophalen. Thuisblijvers worden zo vanzelf op de hoogte gehouden van vertrek, terugkomst en hoogtepunten. Daarnaast kan de app gebruikt worden om het gehele thuisfront met één enkel SMS-je te updaten. Als extra service ontvangen gebruikers een waarschuwing als er in hun reisgebied iets gebeurt.

Website
Een everystep account kan gemakkelijk gekoppeld worden aan een Facebook profiel. Zo kun je zelf bepalen met wie je vakantie ervaringen wilt delen. Everystep houdt bij welke vrienden waar zijn geweest, nog naar toe gaan, en met wie. Reizigers worden gematched met vrienden die een bestemming al kennen en ontvangen zo dus automatisch tips en ervaringen.

De app is te downloaden via de website, Google Play en de iTunes store.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.