Wat doen in weekend 12 en 13 oktober?

Festyland Festival sluit het seizoen af.

Festyland Festival sluit het seizoen af.

De herfst is in alle hevigheid ingevallen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het komende weekend een flinke boswandeling te maken, maar als dat niet je ding is heeft Elke Dag Vakantie toch weer een top 10 gemaakt met andere leuke dingen die je kunt ondernemen in het weekend van 12 en 13 oktober 2013.

  1. Je hebt paardensport en spectaculaire sport. In die laatste categorie valt zeker de Military in Boekelo. Zelfs voor mensen die anders niet zoveel ‘met paarden hebben’, levert dit een spannend schouwspel op. Je moet daarvoor dit weekend koers zetten naar Usselo. De wedstrijd vind daar plaats op het Terrein aan de Broekmaatweg.
  2. In het oorlogsmuseum in Overloon vindt een evenement plaats onder de titel ‘Op Herhaling’. Door de organisatie omschreven als ‘evenement over Nederlands leger en in het bijzonder dienstplicht tijdens de Koude Oorlog’.
  3. In en rond Arnhem Kasteel Zypendaal bij Arnhem vindt het Sprookjesfestival plaats.
  4. In het Muziekgebouw Eindhoven wordt een nieuw jazzfestival van North Sea Jazz en Muziekgebouw Eindhoven gehouden met o.a. Gregory Porter en Joshua Redman.
  5. Op de Brouwersdam bij Ouddorp vind de finale van het NK Windsurfen plaats. Duimen voor flink wat wind!
  6. Den Haag
  7. In het Gemeentemuseum Den Haag opent de Tentoonstelling Chanel: de legende met o.a. originele ontwerpen uit de jaren 20 en 30, mantelpakjes uit de jaren 60 van Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971).
  8. In het Drents Museum in Assen opent onder de titel ‘Land van Ontdekkingen – Op zoek naar de trechterbeker-cultuur’ een expositie over de bouwers van de hunebedden.
  9. Het Festyland-festival is volgens de organisator ‘de afsluiting van het festivalseizoen’. Het vindt plaats op Landgoed Hendrickx bij Volkel. Het is de 6e editie met o.a. DI-RECT, Miss Montreal, Endless en De Kraaien en de tweede editie van WK Apenkooi.
  10. In Arnhem opent de Week van de Koloniale Geschiedenis in Museum Bronbeek.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.