Frankrijk pompt 179 miljoen in sneeuw

Wintersport in Frankrijk. Foto:  © Laurence Mouton PhotoAlto Jupiterimages

Wintersport in Frankrijk. Foto: © Laurence Mouton PhotoAlto Jupiterimages


Als je de berichten over de verschillende wintersportcentra en de investeringen voor het komend seizoen leest kun je je bijna niet voorstellen dat er sprake is van een crisis. Hadden we laatst een bericht over het Oostenrijkse Tirol, dat dit jaar 250 miljoen euro gestoken had in nieuwe wintersportvoorzieningen komen we vandaag met het bericht over de Franse regio Savoie Mont Blanc. Daar rinkelt de kassa voor 179 miljoen euro.

Savoie Mont Blanc heeft met zijn 111 wintersportplaatsen weer wat nieuws te bieden voor liefhebbers van de sneeuw. Een paar van de opvallendste vernieuwingen zijn te vinden in Morzine en Tignes. De lift van de Tovière, die Tignes met Val d’Isère verbindt, heeft door een investering van 15 miljoen euro een tweede jeugd gekregen. En de Prodains Express brengt wintersporters in slechts 4 minuten van Morzine naar Avoriaz.

Investeringen
Ook dit jaar wordt er opnieuw veel geïnvesteerd opdat Savoie Mont Blanc een topbestemming blijft. In Courchevel wordt over een periode van 7 jaar 140 miljoen geïnvesteerd, waarvan 70% bestemd is voor de vernieuwing en uitbreiding van de skiliften in het gebied. Veiligheid staat voorop op de Franse skipiste. In totaal 8 filmclips en diverse afbeeldingen worden in verschillende wintersportplaatsen verspreid om skiërs bewust te maken van hun gedrag op de piste. Veel smartphone apps waaronder die van La Plagne bieden de skiër de mogelijkheid om met één druk op de telefoon hulp in te schakelen bij een ongeluk op de piste.

Meer informatie: www.savoiemontblanc.com en www.rendezvousenfrance.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.