Kassel lonkt met sprookjeskerstmarkt

Beeld van de kerstmarkt in Kassel.

Beeld van de kerstmarkt in Kassel.


Hoewel de kerstmarkten ook in Nederland de afgelopen 10 jaar her en der zijn opgedoken heeft Duitsland toch de eer om de uitvinder van deze markten te zijn. En dat blijkt ook uit de grootte en verscheidenheid van de markten die je in dat land vindt. Zo heb je de Kasseler sprookjeskerstmarkt, waar de sprookjes van de gebroeders Grimm in deze stad aan de Fulda tot leven komen. Bijzonder is de 300 vierkante meter grote adventskalender voor het Kasseler raadhuis. Vanaf 1 december wordt er iedere dag om 17.00 uur een deurtje geopend, vergezeld door feestelijke livemuziek.

Beleef de Kasseler sprookjeskerstmarkt op de Friedrichsplatz eens vanuit vogelperspectief en maak een ritje met het reuzenrad, waarvan de gondels met kerstmotieven zijn versierd. Voor iedereen die jong of jong van geest is, worden er iedere dag op het sprookjespodium acts gebracht die variëren van een lichter, romantisch genre tot kerstacts met pit.

Op de Königsplatz is de grootste sprookjespiramide ter wereld het stralend middelpunt. Deze wordt omringd door decoratieve kramen waar kunstnijverheidsproducten worden verkocht. Ook liefhebbers van extravagante, culinaire heerlijkheden komen hier aan hun trekken. Of het nu gaat om een traditionele Bratwurst of voor Finse rendierspecialiteiten – keuze te over.

Kijk voor meer informatie over het programma de openingstijden en alle wetenswaardigheden rondom de Kasseler sprookjeskerstmarkt op: www.weihnachtsmarkt-kassel.de De markt is van 24-26 december 2013 niet geopend.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.