Kinderen tot 10 jaar skiën gratis in Stubai

Er is genoeg te doen voor kinderen op wintersport in de Stubai vallei, zoals spelen met de BIG familie. Foto: Tourismusverband Stubai Tirol

Er is genoeg te doen voor kinderen op wintersport in de Stubai vallei, zoals spelen met de BIG familie. Foto: Tourismusverband Stubai Tirol

De Stubai vallei in Oostenrijk is uitgeroepen tot meest familievriendelijk skigebied van de Alpen door de ADAC- Skiguide. Hier de regio dan ook haar best voor gedaan. De skigebieden zijn namelijk afgestemd op de behoefte van gezinnen en de gratis skipas en skihuur voor kinderen tot 10 jaar maken de vallei een interessante wintersportbestemming voor families. Er zijn verschillende activiteiten en skipistes speciaal voor kinderen en gezinnen.

Miniland
Wat is Miniland? Mascotte B.BIG en BIG Ron kijken uit naar de kleine vakantiegangers en wachten de beginnende skiërs op bij de ingang van het kinderskigebied op de Stubai gletsjer en het Schlick 2000 skicentrum. De allerkleinsten maken voor het eerst kennis met wintersport in het Miniland. Hier kunnen ze spelen in de sneeuw en draaien in het sneeuwcarrousel. Voor een sneeuwloze middag gaan ze naar de BIG Family crèche, waar ze kunnen schilderen, knutselen of een middagdutje doen.

BIG Family
BIG Family Boardercross is bedoeld voor de iets grotere kinderen. Deze piste is met heuveltjes, slalompaaltjes en pionnen perfect geschikt om bochten te oefenen. Ook is er de kinderhelling in het Moreboards Stubai Zoo park en is het een keer per week mogelijk om een ritje mee te maken op de Pistenbully. Gloednieuw dit winterseizoen is de fun helling. Hier ontmoeten de kinderen de BIG Family figuren aan de rand van de 1.000 meter lange piste met kleine obstakels en hindernissen, steile bochten en schansen. Na een intensieve dag in de sneeuw zijn er genoeg mogelijkheden om met het gezin lekker te eten. Het BIG Family kinderrestaurant op de gletsjer heeft naast heerlijke gerechten een grote speelplek met een echte klimmuur.

Feestdagen op en off piste
Tijdens de feestdagen is Stubai extra feestelijk. Zo zijn er speciale feestjes voor de kinderen op de hellingen en in de vallei. Mascottes B.Big, Mini B. en BIG Ron lopen rond en zijn altijd in voor een grap of foto. Op woensdag 1 januari 2014 vind een winterfestival plaats op de schaatsbaan in Neustift, waar het nieuwe jaar verwelkomd wordt met activiteiten en spelletjes. Op 4 maart wordt carnaval gevierd met een Olympische sneeuwcompetitie, carnavals make-up en schmink, een sneeuwkasteel en een suikerspin machine op de gletsjer. In het Schlick2000 skicentrum wordt dit gevierd met het roosteren van marshmallows, carnavals make-up en schmink en spelletjes.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.