Kitzbüheler Alpen gaat voor sneeuwzeker

De wintersportregio Kitzbüheler Alpen wil zeker zijn van sneeuw en heeft daarom geïnvesteerd in sneeuwkanonnen.

De wintersportregio Kitzbüheler Alpen wil zeker zijn van sneeuw en heeft daarom geïnvesteerd in sneeuwkanonnen.

Wintersportregio Kitzbüheler Alpen probeert andere wintersportbestemmingen een stap voor te zijn. Dit seizoen hebben ze bijvoorbeeld extra sneeuwkanonnen aangeschaft. Om klaar te zijn voor het seizoen, dat in december begint, willen ze er zeker van zijn dat er altijd sneeuw ligt. Er is een nieuw meer aangelegd, Speichersee Hohe Salve, dat het mogelijk maakt deze winter de pistes van skigebied Hopfgarten-Itter in 70 uur te besneeuwen. Deze nieuwe faciliteit brengt het aantal sneeuwkanonnen in het gehele skigebied op 4.183, waarmee 80% van de meer dan 1.000 kilometer pisten sneeuwzeker is.

Fun op de piste
Dat is niet het enige wat ze gedaan hebben om meer wintersporters te trekken. Er zijn namelijk nieuwe fun-pisten in Kitzbüheler Horn en Steinplatte, hier kun je naar freestylen. Voor de snelheidsduivels biedt SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental vanaf dit winterseizoen in SkiWelt Brixen een permanente ‘Rennstrecke’ en in Scheffau op de Südhang (piste nr 66) is de BMW Skimovie racepiste met slalom en starthuis geïnstalleerd. Tijdens je run word je gefilmd en bij de finish zie je jouw persoonlijke tijd. Met behulp van je skipasnummer kun je via je Skiline-account eenvoudig je eigen skimovie downloaden. De film ter plekke bekijken kan ook bij de Skiline Terminal op de bergstations Brandstadl of Hochbrixen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.