Hoe kun je je kind niet kwijtraken?

Het was in Berlijn. We liepen in de buurt van de Brandenburger Tor en opeens was onze 4-jarige dochter in de mensenmassa verdwenen. De schrik slaat je om het hart als ouder. Wat te doen? Elk een kant op gerend en als een idioot haar naam geroepen. De opluchting was groot toen we haar na enige minuten vonden. Vrolijk en niets vermoedend was ze nieuwsgierig op onderzoek uitgegaan. Gelukkig kwam het goed, maar je staat als ouders wel op je benen te trillen.

Om dit soort ellende te voorkomen hebben we haar (en ook haar zus later) daarna voortaan in Disneyland en op andere drukke plekken een polsbandje met een elastisch koord omgedaan, zodat we haar altijd in de buurt hadden. Er is nu door een Nederlands bedrijf een modernere versie op dit polsbandje bedacht. Eentje met GPS, waardoor je meteen kunt zien waar je kind is. Handig, maar niet goedkoop. Het apparaat kost in aanschaf 80 euro en daarnaast moet je 3 euro abonnementskosten (voor de GPS) betalen. Maar ja, geen prijs is toch te hoog als je je kind veilig snel weer in je armen kunt sluiten.

Waar we het hier over hebben is de Looqi GPS Tracker, een product van de Nederlanders Ruud Snelders en Koen de Lorijn. De realtime Looqi GPS Tracker is uitgevoerd met een kleurige polsband of als handige sleutelhanger. Elke 20 seconde zendt Looqi een signaal naar een app op je smartphone of tablet, zodat je als ouder op elk moment weet waar je kind is. Ongeacht tijd, ongeacht plaats. Looqi heeft een wereldwijde dekking en dankzij een ‘innovatieve batterijtechnologie’ wordt een onafgebroken werkingsduur van 7 dagen gegarandeerd. Koen de Lorijn (24 jaar) en Ruud Snelders (25 jaar) zijn de bedenkers van Looqi.

Al sinds hun studietijd op de Universiteit Tilburg lopen de Brabantse ondernemers rond met het idee een bedrijf te starten. Een bedrijf dat er toe doet en bij voorkeur maatschappelijk relevant is. Het idee van Looqi ontstaat wanneer ze een kennis – een moeder van een jong kind – horen vertellen over het ‘kwijtraken’ van haar kind in een druk winkelcentrum. “Haar ergste nachtmerrie”, zo horen ze. “Met de technologische mogelijkheden van nu moet het toch lukken om daarvoor een apparaat te ontwikkelen”, zo vinden Snelders en De Lorijn. Het is de start van KeepTrack, het bedrijf dat de realtime Looqi GPS Tracker ontwikkelt en op de markt brengt.

“Je zou verwachten dat er allang een GPS Tracker is die aan deze vraag tegenmoet komt”, aldus Ruud Snelders. Met verbazing ontdekten de ondernemers dat dat niet het geval is. “Bestaande GPS Trackers zijn vooral groot, onelegant en erg duur. Het grootste nadeel is misschien nog wel dat geen enkel systeem een ‘realtime’ volgfunctie kent. Met Looqi, die elke 20 seconden een signaal verstuurt, is dat dus wel zo en kun je op je smartphone, tablet of pc ‘live’ de locatie van je kind (of andere dierbaren) volgen.”

De ondernemers rekenen erop om hun eerste realtime Looqi GPS Trackers te kunnen versturen vanaf half december. Zowel de Looqi GPS polsband als Looqi GPS sleutelhanger zullen een verkoopprijs hebben van 80,- euro. Het aanvullend data-abonnement zal 3,- euro per maand kosten.

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.