Ontdek wandelevenementen in Nederland

Veel mensen gaan graag wandelen met een route, je kan nu je favouriete route nomineren voor de wandeltrofee 2014.

In Nederland is er veel verschillende natuur te ontdekken door te wandelen.

In Nederland hebben we veel verschillende natuur zoals bossen, hei, veen, polders, zandvlakten, duinen en strand. Veel wandelaars maken hier dankbaar gebruik van. Om je te helpen met alle wandelevenementen in de natuur komt er elk jaar een wandelprogramma uit. Hier vind je 1.000 unieke evenementen, dat is 100.000 km wandelen. Organisatoren doen vaak hun best een bijzonder evenement op te zetten. In overleg met eigenaren en beheerders van natuurgebieden kunnen deelnemers daarom door gebieden lopen die anders niet toegankelijk zijn. Of er worden tochten georganiseerd juist als de natuur op zijn mooist (bloesem) of op zijn ruwst (wintertochten) is.

Cultuur
Buiten prachtige natuur is ons land ook rijk aan cultuur. Ook hier kunt u prima aan proeven tijdens een van de vele wandeltochten. Evenementen waarbij bepaalde streken centraal staan en u (oud-)Hollandse gebruiken kunt beoefenen tijdens presentaties en workshops. Of de grote wandelevenementen met muziekoptredens uit binnen- en buitenland en kennismaking met culturen van buiten Nederland of Europa.

Tochten
Maar ook ‘werken aan gezondheid’ en ‘prestatie leveren’ zijn redenen voor mensen om de wandelschoenen aan te trekken. En ook daarin voorzien de tochten uit het Landelijk Wandelprogramma 2014 volop. Trainingstochten, kortere afstanden of juist ultralange afstanden. Met of zonder tijdmeting. In het Landelijk Wandelprogramma 2014 vindt u hét overzicht met wandeltochten en -evenementen in Nederland met voor ieder wat wils.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.