Meer vraag naar all-exclusive vakanties

Steeds meer mensen ontdekken vakantiehuisjes in Noorwegen voor een korte vakantie. Foto: Inter Chalet.

Steeds meer mensen ontdekken vakantiehuisjes in Noorwegen voor een korte vakantie. Foto: Inter Chalet.

De trend van dit najaar is een ontspannen verblijf in een natuurlijke omgeving. Dat voorspelt Casamundo.nl in ieder geval. Deze herfst gaan reizigers voor rustig gelegen accommodaties in Europa, bereikbaar met de auto. Met name vakantiehuizen en appartementen, die beschikbaar zijn zonder maaltijden, doen het goed. De meest populaire bestemmingen voor deze periode zijn het Zwarte Woud, de Eifel en het Sauerland. Ook Noorwegen, dat een grote diversiteit biedt van vis- en natuuraccommodaties, is in trek.

Niet meer vliegen
Steeds meer Nederlanders ontdekken dat je geen uren hoeft te vliegen om een rustig gelegen vakantieadres te vinden voor het najaar. Ze gaan voor een vakantie naar nabijgelegen bestemmingen zoals het Zwarte Woud en de Eifel. Beide bestemmingen staan bekend om hun indrukwekkende natuur en rust. Minder bekend bij het grote publiek, maar ook in vraag toenemend, zijn vakantie-accommodaties in Noorwegen. Met cottages aan meren voor visliefhebbers en vakantiehuizen nabij indrukwekkende fjorden, is Noorwegen een ideale vakantiekeuze voor iedereen die ‘back to nature’ wil gaan.

Dichtbij en all-exclusive
Dichtbij en all-exclusive, dat zijn de kernwoorden voor dit najaar. Met de huidige economische situatie besluiten meer vakantiegangers per auto naar hun reisbestemming te gaan in plaats van met het vliegtuig. Naast dit budgetbesparende aspect, is er een toenemende vraag naar zelfstandige vakantiehuizen waarbij catering niet is begrepen, waardoor de vakantieganger de activiteiten en maaltijden naar eigen wens en budget kan invullen. “De Nederlandse consument hecht veel waarde aan vakanties. In plaats van een buitenlandse vakantie over te slaan, zoeken consumenten naar manieren om de vakantie en bijbehorende accommodatie aan te passen naar hun persoonlijke budget. Wanneer je met eigen auto reist en zelf de maaltijden verzorgt, kun je de uitgaven van je vakantiebudget in eigen hand houden”, zegt Casamundo CEO Thorsten Kerwin.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.